Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Panda, Lancia Ypsilon a Lancia 300C potvrzeny na rok 2011

Diskuze (37)
Koncern Fiat chystá pro příští rok tři důležité modely: nástupce Pandy, Lancie Ypsilon a evropskou verzi modelu 300C.

Fiat už dříve odhalil své plány pro nejbližší pětiletku, které obnášejí prakticky kompletní generační obměnu u všech značek koncernu. Tři z nejvýznamnějších premiér se ale odehrají hned v příštím roce.

Novinkou nejvyšší důležitosti je nástupce veleúspěšného Fiatu Panda. Nejmenší pětidveřový model značky byl trefou do černého už v době uvedení na trh, roky před propuknutím ekonomické recese. Programy šrotovného pak dále podpořily jeho prodeje a Panda je pro Fiat důležitá i vzhledem k nízkým hodnotám emisí CO2 do flotilového průměru.

Další premiérou bude do značné míry technicky spřízněný nástupce Lancie Ypsilon. Fiat chystá v roce 2011 také uvedení prvního amerického modelu pod italskou značkou – pracovně mu říkejme Lancia 300C. Sedan, který bude mírně modifikovanou verzí chystaného nového Chrysleru 300C, vrátí Lancii do vyšší střední třídy, odkud se značka stáhla s ukončením výroby modelu Thesis.

Takto pod pokličku modelové politiky nechal mírně nahlédnout šéf koncernu Fiat Sergio Marchionne. Jak jej doslovně citoval server Automotive News Europe, tato trojice nových modelů je už „definitivně potvrzená… (i když) se říká, že nemáme žádné nové modely, teď se jich na trh dostane spousta“. Marchionne také vyjádřil jistotu, že Fiat v příštím roce splní své prodejní a finanční cíle.

Diskuze (37)
Avatar - Barrichello
10. 11. 2010 18:03
Re: k té velké Lancii....
když si to myslíš....takovýhle lidi ale koukaj pro německý prémiovce, nebo lancii, navíc za tu cenu co bude, chrysler byl alespon a stále je nedostižný v poměru /cena/výkon/výbava

za ty prachy nic podobnýho ve vyšší střední není, zejména s V8
Avatar - Barrichello
10. 11. 2010 18:00
Re: k té velké Lancii....
T613: se někdy zkus podívat do tvého oblíbeného ruska...kolik je tam chryslerů a všude ve střední evropě s cháčka prodávala už v dobách, kdy tam Lancie ofiko zastoupena nebyla, viz náš trh....

bohužel realita je ta, že na tu mojí anketní oázku by byla odpověd z dotázaných u lancie 15% a u chrysler tak 50% :-)
10. 11. 2010 12:16
Re: paráda
1.9m je moc - vždyť 5er nebo E-Classe začínají lehce nad 1mega, Saab 9-5 na 800tis. Já bych tipnul, že cenu nasadí právě pod Němce.
10. 11. 2010 11:13
Re: k té velké Lancii....
Já nijak neobhajuju současnou Lancii. Jenom píšu, že plakat nad eventuelním stažením Chrysleru z EU trhu je v kontextu jeho prodejů zbytečné.

A podle mě nemá smysl se snažit vedle sebe prodávat Lancii i Chrysler.

to bylo pro Barika
Avatar - gld
10. 11. 2010 11:12
Re: k té velké Lancii....
pobavil si ma najmä týmto konštatovaním: "300C se tu prodalo víc než Thesisů"

niežeby to nebola pravda, to jo..len že aj maybachov zepellin sa predalo viac ako thesisov

s takou tvrdou konkurenciou v predajoch sa nečudujem, že americké značky v európe už radu rokov prudko prosperujú