Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia Voyager: Americké MPV s italským pasem

David Bureš
Diskuze (31)
Velkoprostorová Lancia se na evropských trzích začne prodávat letos v říjnu.

Lancia začne v říjnu prodávat na evropských trzích MPV Voyager, nástupce modelu Phedra. Základem velkoprostorové Lancie je stejnojmenný Chrysler (v USA prodávaný jako Town & Country).

Italská automobilka svůj Voyager přestavila už v březnu na ženevském autosalonu, ve Frankfurtu ho uvidíme znovu, tentokrát už bez přívlastku Grand.

Velkoprostorová Lancia bude nabízena se dvěma motory. Dieselová 2,8litrová jednotka disponuje výkonem 121 kW a točivým momentem 360 Nm. V kombinovaném cyklu činí spotřeba paliva 7,9 l/100 km.

Druhým motorem je známý vidlicový šestiválec Pentastar 3,6 l, naladěný v tomto případě na 214 kW. Kombinovaná spotřeba paliva má být v tomto případě 10,8 l/100 km. Tento motor bude výhradně dodáván se šestistupňovým automatem s hydrodynamickým měničem momentu.

Svými rozměry bude Lancia Voyager patřit mezi největší MPV na trhu, vnější rozměry 5,21 m x 1,99 m x 1,75 m i rozvor 3,1 m jsou vskutku americké. Díky tomu má být interiér opravdu prostorný, Lancia slibuje také vynikající odhlučnění. Snížena byla míra hluku a vibrace.

Tak jako výchozí Chrysler bude i italské MPV disponovat zanořováním sedadel do podlahy Stow ‘n Go. Zachovány také zůstanou elektricky ovládané posuvné boční a výklopné páté dveře.

Ve verzi Gold nabídne Voyager bohatou výbavu. Sedačky budou čalouněny kůží Nappa, přední i zadní řada sedadel bude spolu s volantem vyhřívaná. Nebude chybět ani rádio s devíti reproduktory a 506 wattovým zesilovačem, multimediální systém s 30GB harddiskem a dotykovou obrazovkou, popřípadě zadní parkovací kamera.

Pasažéry během jízdy zabaví dvě LCD obrazovky s dvěma DVD přehrávači. Na každé obrazovce tak bude možné sledovat jiný film. Satelitní navigace s trojrozměrnými mapami bude za příplatek.

Předchůdcem Lancie Voyager byl model Phedra, stojící na stejném základu jako Citroën C8, Fiat Ulysse a Peugeot 807. Phedra se přestala vyrábět v roce 2010.

Po boku Voyageru se na stánku italské automobilky ve Frankfurtu postaví další přeznačkované Chryslery – Lancia Thema (původně Chrysler 300) a Flavia Cabrio (Chrysler 200). Nová Thema se v Evropě začne prodávat letos v říjnu, Flavia zřejmě na počátku roku 2012.

David Bureš
Diskuze (31)
1. 9. 2011 12:02
Re: Krok zpět
Mně osobně se celkem líbila, maska na mně působila vznešeně a celek působil elegantně a vyváženě... Navíc, jednalo se defakto o jediné velké prémiové MPV na trhu...
Avatar - Barrichello
1. 9. 2011 10:50
Dodávková verze pro severoamerický trh
Aneb RAM Cargo Van - [odkaz]
Avatar - Barrichello
1. 9. 2011 09:58
Re: Krok zpět
Ono co se týče prostoru a výbavy to nemá moc konkurentů, to je důvod proč sou tu ty auta oblíbená, navíc jako ojetá sou za hodně zajímavé peníze.
Avatar - woody-alien
31. 8. 2011 22:13
Re: Krok zpět
Souhlas. Tahle "americká krabice" dokáže získat pozornost i evropských rozmazlenců a jezdí jich i u nás víc než dost. Je to ovšem jinej styl jízdy než třeba s Galaxy a ceny nových Grand Voyagerů nejsou zrovna přízemní. Takže jsem zvědav, co s tím Fiat vyvede.
31. 8. 2011 21:41
Re: Krok vpřed !
pozri do zrkadla, uvidíš šunku :-!