Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender 110 Works V8 Soft Top: Aby mohl zaparkovat, rozebrali ho

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Land Rover pro obchodní dům Selfridges postavil Defender 110 Works V8 Soft Top, který zaujme svým vzhledem i parkovacím místem a způsobem, jakým na něj byl dopraven.

Land Rover začátkem letošního roku oživil již nevyráběný Defender prostřednictvím Works V8 Edition. Ta zůstala věrná jeho tradičnímu vzhledu a spojila jej s pětilitrovým atmosférickým osmiválcem o výkonu 298 kW (405 k) a točivém momentu 515 N.m.

Mezi zástupce speciální edice, v níž má vzniknout 150 vozů patří i Land Rover Defender 110 Works V8 Soft Top pro obchodní dům Selfridges v Londýně. Tento exemplář si vedle svého vzhledu zaslouží pozornost i díky tomu, že se s ním mohou setkat návštěvníci zmiňovaného obchodního domu přímo na prodejní ploše.

Historie tohoto vozu se začala psát před lety, když opustil brány automobilky jako standardní Defender 110 Pick-Up s motorem 2.2 TDCi v provedení pro modelový rok 2016. Před pěti měsící ovšem zamířil do dílen Jaguar Land Rover Classic Works v Coventry, aby se stal jedním ze zástupců Works V8 Edition.

Proměna v jedinečný Land Rover Defender 110 Works V8 Soft Top zabrala 930 pracovních hodin a výsledkem je vůz, který se vedle výše zmíněného osmiválce pyšní i odstínem laku karoserie, pojmenovaným Bronze Green, v kombinaci se žlutou plátěnou střechou, kterou zdobí logo společnosti Selfridges, zatímco interiér zdobí specifické čalounění sedadel a dřevem obložená ložná plocha.

Land Rover Defender 110 Works V8 Soft Top byl po svém dokončení opět rozebrán, aby mohl být za pomoci lešení a jeřábu dopraven skrze okno v prvním patře obchodního domu Selfridges do oddělení s pánskými oděvy. Zde byl následně během čtyř dnů opět sestaven a nyní působí jako atraktivní reklamní poutač.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)