Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Landwind konečně nepředstavil jen kopii Range Roveru. Nejnovější dílo ale vypadá šíleně

David Bureš
Diskuze (11)
Čínský Landwind se proslavil svojí kopií Range Roveru Evoque. Její nejnovější dílo už originální je...

Automobilky z nejlidnatější země světa v uplynulých letech udělaly velký krok dopředu. Kvalita jejich aut jde nahoru, technika začíná být zajímavější a i ten design už bývá originální a ne tak blízký nějakým známým autům západní provenience. I nadále se však čas od času představí dílo, které vypadá doslova šíleně. Platí to i pro nejnovější model čínské značky Landwind.

Zatím nepojmenované SUV je sice originální, jeho vzhled prozrazený čínským serverem Autohome je ale doslova šílený, ostatně posuďte sami podle přiložených fotografií. Příď zdobí jedna z největších masek chladiče v automobilovém světě, v dnes tak používaném šestiúhelníkovém tvaru. Po jejích stranách se pak objevují světlomety rozdělené hned do tří částí. Nejvýše jsou úzké pásy diod denního svícení, pod nimi hlavní svítilny a dole mlhovky.

Zadní partie už vypadá lépe, byť tolik elegance také nepobrala. Zdobí ji výrazné vodorovné prolisy a nápis Landwind umístěný mezi koncovými světly.

Také interiér je originální, byť někteří v něm mohou vidět některé nápady z vozů Mazda, na čínské poměry je však vcelku konzervativně pojatý. Nechybí tu sice rozměrná obrazovka multimediálního systému, umístěná na vrchu středového panelu, nadále tu však zůstává množství konvenčních tlačítek.

Více o novince Landwindu zatím nevíme, na informace o jménu, rozměrech nebo motorech si zatím musíme počkat. Do prodeje by měla každopádně vstoupit v průběhu roku 2019.

Čínská značka Landwind vznikla díky spolupráci firem Changan Auto a Jiangling Motors Corporation. Nejvíce se proslavila svým dílem Landwind X7, což byla nestoudná kopie Range Roveru Evoque, kvůli které se s firmou dokonce soudila britská automobilka. Té se nelíbilo okopírování vzhledu oblíbeného Evoque. Obě společnosti se nakonec dohodly na přepracování Landwindu X7, který po loni odhaleném faceliftu vypadá už hodně jinak než britské SUV. Land Rover prý dokonce měl přímý vliv na modernizaci designu.

David Bureš
Diskuze (11)
11. 12. 2018 08:52
Re: Síleně ?
Pokud to tady patři blesku , (jak píšeš) tak jsem obraze .
Už to chápu.
Nejsem zdejší.. no už mi to dáva smysl.
Osobně jsem AUTO.CZ považoval za největší automobilový server v CR a nejspíš jsem čekal víc než je vůbec u tohoto media žádoucí.
Avatar - white label
11. 12. 2018 00:05
Re: Síleně ?
Ale to bys potom chtěl, aby v bulváru (patří to tu prakticky pod Blesk) nebyly bulvární nadpisy. Že se zdejší články obvykle kvalitou ani nepodobají článkům Chrise apod., to je skutečnost, kterou by si dovolil zpochybnit opravdu málokdo.
A že je pro tebe příď posledních dvou generací Golfu nudná? Na tom taky nevidím nic překvapivého, Golf má konzervativní design (úmyslně), a ten se taky všem nemůže líbit. Nenapadá mě relevantní důvod, proč si to doposud nikomu neříkal, je to tvůj názor, na to, co si myslí ostatní, se přece vůbec ohlížet nemusíš.
Já to tak dělám normálně a nemůžu si stěžovat.
Avatar - Ada je zase tady
10. 12. 2018 23:51
Re: Síleně ?
šílený je dnes design většiny vozů, takže to nepřekvapuje... :no:
10. 12. 2018 20:55
Re: Síleně ?
Ono to je fakt těžké...
Pro mně je například příď tak oblíbeného golfu klidně i VI i VII šílené nudná, a doposud jsem to nikomu neříkal.. proto že vím že drtivé většině přijde pohledná. Hele zhodneme se že kdyby to slovíčko šílená vložili jenom do textu článku, tak by to bylo fajn. Ale na titulek mohli využít aspoň synonymum. Rozhodně se článok kvalite ani lenen nepodobá článkom Chrise, Jeremiho atd..
Avatar - white label
10. 12. 2018 20:12
Re: Ga
Já tam teď vidím "Příď...", asi už to stihl(i) opravit...