Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Levante chce být Maserati (i) pro ženy

Michal Fokt
Diskuze (18)
Maserati chce ve větší míře oslovit nové skupiny zákazníků - ženy a mladší řidiče. Pomoci mu k tomu má nový crossover Levante.

Upřímně řečeno za volanty automobilů s trojzubcem na chladiči moc žen nevídám, vlastně si nevzpomínám, jestli jsem vůbec někdy nějakou viděl, i když třeba v Británii mají dokonce svůj klub, takže sem-tam se asi italské značce povede "zaseknout háček". U Maserati z této situace pochopitelně nejsou nadšení, zámožné ženy představují jistě významnou část trhu a tak se spřádají plány, jak tyto řidičky nalákat.

Není dohromady co vymýšlet, stačí se podívat, jak se s podobnou situací vypořádalo Porsche - přestože za volanty devětsetjedenáctek stále budete vídat spíš muže, ženy se povedlo oslovit esúvéčkem Cayenne a Macan v tomto trendu nejspíš úspěšně pokračuje. A nejinak tomu bude u Maserati, to chce oslovit řidičky s typem Levante. A pokud se povede angažovat nějakou tu potenciálně nerizikovou celebritu, věci to může jedině prospět.

Stejný vůz by měl podle šéfa firmy Haralda Westera přitáhnout také nové, mladší zákazníky, jimž velké sedany a luxusní kupé a kabriolet moc neříkají. Ba co víc, pokud se obchodní plán vydaří, lze očekávat ještě druhý a dokonce možná i třetí crossover, byť je o tom v krátkodobém horizontu zatím předčasné hovořit, Maserati se nicméně v tomto ohledu má v plánu přizpůsobit potřebám zákazníků a zákaznic. A nějaké další plány do budoucna?

Alfieri bude bůhví kdy, kdoví, jestli se nedočkáme dříve prvního elektrického Maserati, přičemž lze předpokládat, že půjde o EV verzi právě modelu Levante, kde nějaký ten metrák váhy navíc už nebude hrát moc roli. Varianta s plug-in hybridním pohonem už byla oznámena přednedávnem.

Michal Fokt
Diskuze (18)
Avatar - MANDALORIAN 66
6. 2. 2017 17:05
maserati levente
Tohle auto je ještě horší než bentayga.Je to pro ženy nebo pro gaye. :-(
Avatar - speedfred
3. 4. 2016 22:07
Re: Maserati SUV, už to spojení je hloupý, no a výsledek, ta
Porše je asi meinstrím >:D
Avatar - Hammunasakra
3. 4. 2016 22:03
Re: Maserati SUV, už to spojení je hloupý, no a výsledek, ta
Jo sem si velmi jistý! :-)

Tys začal že existujou jen tři prémiový značky aut - a dvě z nich se ti nelíbí ;-)

No já znám i pár neněmeckejch :yes: :-)

I neměmecký výrobce autodílů jako Magneti Marelli, Brembo, Monroe atd. atp. ;-)
Avatar - speedfred
3. 4. 2016 20:27
Re: Maserati SUV, už to spojení je hloupý, no a výsledek, ta
no celkom by ma zaujímalo čo sedláš a aké staré.
Avatar - flyboyeda
3. 4. 2016 20:25
Re: Maserati SUV, už to spojení je hloupý, no a výsledek, ta
tím bych si nebyl tak jistý, znáš třeba firmy BOSH, LUK atd...