Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus oficiálně ukázal facelift modelu LX 570, vůz dostane osmistupňový automat (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Lexus při příležitosti výstavy v Pebble Beach oficiálně ukázal modernizovaný model LX 570, tedy největší SUV značky. Automobil dostal výrazný vzhled i modernější techniku.

Po špionážních fotografiích již známe vzhled modernizovaného Lexusu LX 570 oficiálně, automobilka zveřejnila podobu vozu při příležitosti výstavy Concours d´Elegance v Pebble Beach. Již před faceliftem se nejednalo o zrovna nejpohlednější auto, nyní je však otázkou, jak zákazníci zareagují na velmi výraznou masku po vzoru zbylých vozů značky. Upravena byla rovněž zadní část, která nám již přijde konvenčnější.

Novinkou na voze jsou rovněž diodové čelní světlomety, či dvaceti až jedenadvacetipalcová kola s jiným designem. Nechybí ani značné množství chromu.

V interiéru najdeme nový infotainmentový systém, který spolupracuje s 12,3 palcovým centrálním displejem. Standardem jsou kamery tvořící panoramatický pohled. Vnitřek vozu se celkově snaží brnkat na strunu luxusu, a podle tohoto také vypadá. Nechybí head-up displej, možnost měnit režimy vozu, diodové osvětlení, bezdrátové nabíjení mobilních telefonů, ventilovaná sedadla nebo větší obrazovky pro cestující vzadu.

Nejdůležitější změnou z hlediska techniky je osmistupňová automatická převodovka, která nahradila dřívější šestistupňovou skříň. Automat je spojen s 5,7 litrovým atmosférickým osmiválcem, který dává výkon 286 KW a točivý moment 546 N.m. Díky tomu může automobil tahat přívěsy o hmotnosti až 3.175 kg.

Ještě dodejme, že Lexus LX vychází z v Evropě dobře známého vozu, Toyoty Land Cruiser V8.

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
18. 8. 2015 10:09
Re: Lexus se zbláznil?
asi jsem american :-))) Protoze se mi tohle torpédo líbí.
15. 8. 2015 14:36
lexus
za tu tlamu chladiče by se nemusel stydět ani ssangyong >:D
14. 8. 2015 22:15
made for China, Russia
da, taváryšč? :-)
14. 8. 2015 21:36
Re: Maska
No jo, ale jako pluh je to dost drahý, ne? >:D
Avatar - JohnST
14. 8. 2015 21:31
Lexus sa zblaznil
No to co je? Otrasne nieco. >:D :-!