Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chce v Evropě zvýšit tržní podíl ze 4 na více než 5 %

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Škoda Auto chce zvýšit svůj tržní podíl v Evropě na více než pět procent. Loni automobilka v Evropě poprvé zvýšila podíl nad čtyři procenta.

Evropa má nadále zůstat hlavním trhem značky, prohlásil předseda představenstva Winfried Vahland. Loni automobilka v západní Evropě zvýšila podíl o 0,2 % na 3,2 procenta, ve střední Evropě měla podíl 19 procent.

Za první dva měsíce roku prodej značky vzrostl téměř o 11 procent a pokračoval tak v růstu z druhé poloviny minulého roku. Přesto za rok 2013 kvůli náběhu nových modelů celkový prodej klesl o dvě procenta na 920.800 automobilů.

Rozhodující pro růstový kurz značky zůstane podle Vahlanda Čína, kde letos zahájí prodej modelu Octavia, který se začal vyrábět ve společnosti Shanghai VW v jihočínském Ning-po. V zemi tak vyrábí pět modelů.

V Rusku firma nedávno zahájila výrobu modelu Rapid a v Indii před několika týdny vstoupil na trh Superb a v druhé polovině roku se objeví inovovaný Yeti.

Škoda Auto v Česku v minulých dvou letech rozšířila výrobní kapacitu v Mladé Boleslavi pro výrobu Octavie a Rapidu, další investice chystá v Kvasinách, kde se má vedle modernizovaných modelů Superb a Yeti vyrábět i nový model, velké terénní SUV označované Snowman.

Škoda stále počítá s tím, že bude každých šest měsíců uvádět nový model. Do budoucna podle Vahlanda počítá se silnější diferenciací modelových řad a mohutnějším zastoupením na trzích. Stále podle něj také platí cíl vyrábět nejméně 1,5 milionu exemplářů. V současnosti vyrábí sedm modelových řad.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - vabis
19. 3. 2014 07:31
lets go
Tak s chutí do toho a půl bude hotovo ;-)

jaros71: MPV nebude nejprodávanější model, pomůže ale nevytrhne, nosnou řanou je Oktávka
Avatar - Jaros71
18. 3. 2014 22:49
MPV..
Tak to by měli rychle vyrábět nějaké střední MPV typu Touranu!
A také střední SUV...Yeti je prcek. Už tady mělo být!