Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN RIO Box umožní komunikaci a další zlepšení logistiky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus zavedla RIO Box pro poskytování informací o provozu, komunikaci a logistické služby do standardní výbavy svých nákladních vozidel Euro 6.

RIO, nová značka pro tzv. „zasíťovanou logistiku“ ve Volkswagen Truck & Bus Group, má svůj program „propojený výkon“, který má představovat budoucnost dopravního průmyslu. RIO nabízí kombinované digitální služby pro dopravní a logistické ekosystémy.

Společnost MAN Truck & Bus koncem letošního srpna oficiálně potvrdila, že RIO Box je nyní součástí standardní výbavy pro všechna její nákladní vozidla v provedení Euro 6, která jsou určena pro evropský trh.

Tímto krokem hodlá německý výrobce užitkových vozidel položit základy pro budoucí infrastrukturu, jejíž služby mohou propojit celý dopravní a logistický sektor. Současní uživatelé systému MAN Telematics mají možnost bezpečně přenést data do systému RIO a v blízké budoucnosti jím bude možné dovybavit i starší vozidla s rozhraním FMS.

RIO Box je podle materiálů společnosti kompatibilní se všemi v současnosti používanými systémy, za nimiž stojí konkurenční značky a je navržen, tak, aby mohl být využíván i ve smíšených vozových parcích.

Díky RIO mohou být všechny prvky dodavatelského řetězce, od zasílatele po odběratele – přes dopravce, dodavatele, materiálové projektanty až po řidiče propojeni na síti pomocí unifikovaných informací a aplikačních systémů zajišťujících předvídavou funkčnost celého procesu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)