Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranCabrio Sport: Silnější rudé kabrio

David Bureš
Diskuze (3)
Novinka od Maserati má vyšší výkon a upravený vzhled.

Rok a půl po premiéře čtyřmístného kabrioletu Maserati GranCabrio bude na ženevském autosalonu představena jeho silnější verze. GranCabrio Sport bude mít vedle osmiválce s vyšším výkonem i upravený vzhled.

O pohon Maserati GranCabrio Sport se bude nadále starat 4,7litrový vidlicový osmiválec. Výkon však proti základnímu modelu vzrostl z 324 kW na 331 kW, vrchol točivého momentu je 510 Nm. Maximální rychlost povyskočila z 280 km/h na 285 km/h.

Upravený motor má díky nižšímu tření i menší spotřebu paliva, podle automobilky až o 6 %. Vedle toho pohonná jednotka také citlivěji reaguje na sešlápnutí plynu.

Automobil stále používá automatickou převodovku od firmy ZF, byla ale přeprogramována pro sportovnější jízdu po vzoru Quattroporte Sport GT S. Takzvané nastavení MC Auto Shift poskytuje rychlejší řazení.

Název Sport zdůrazňuje i sportovnější nastavení aktivního odpružení Skyhook. Lepší brzdnou reakci zařídí brzdová soustava s novými drážkovanými a odvrtávanými kotouči.

Dynamický vzhled Maserati GranCabrio Sport má umocnit černá maska chladiče s trojzubcem s rudým orámováním. Přední nárazník byl lehce upraven, přední světlomety jsou zvýrazněny černým pozadím.

Maserati GranCabrio Sport představuje nový rudý lak Rosso Trionfale, který byl inspirován italskými národními barvami používanými na závodních Maserati v padesátých letech. Jedním z těchto aut bylo Maserati 250F, se kterým vyhrál Juan Manuel Fangio svůj pátý mistrovský titul ve formuli 1.

Prodej silnějšího GranCabria začne na všech 62 trzích italské automobilky během letošního léta.

Maserati GranCabrio Sport doplní ostatní silnější modely v současné nabídce této italské značky – GranTurismo S a Quattroporte Sport GT S.

David Bureš
Diskuze (3)
22. 2. 2011 12:27
Re: Maximalka vyskocila...
Omlouvam se ti velice, pane dokonaly, bylo to POvyskoceni.

Jak to jde s pejskama?
Avatar - T613
22. 2. 2011 09:43
Re: Maximalka vyskocila...
taky se tam nikde o žádném vyskočení nepíše
22. 2. 2011 06:58
Maximalka vyskocila...
...z 280 na 285 - to neni zadne vyskoceni, to jen prestal foukat protivitr, ne? >:D

Ale jinak je to paradni auto :yes: