Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda 6: První fotografie a oznámení premiéry v Moskvě

David Bureš
Diskuze (136)
Oproti Takeri bude mít nová generace Mazdy 6 jen lehce pozměněnou příď.

Aktualizace 25. 7. - 7:20 - přidány další fotografie + informace o premiéře 29. srpna v Moskvě

Po zveřejnění čtyř videí, na kterých se nová Mazda 6 spíše schovávala, než odhalovala, tu jsou konečně první fotografie tohoto vozu. Po včerejším odhalení přídě vozu následoval dnes ráno našeho času i snímek s pohledem na záď.

Na první fotografii je zobrazena příď automobilu. Již dříve japonská automobilka dala najevo, že se Šestka bude jen lehce lišit od studie Takeri. A tato fotografie ukazuje, jaké změny na přídi sériového auta můžeme čekat.

Při porovnání s Takeri jsou patrné konvenčnější světlomety, lehce upravená maska chladiče a kapota. Výrazněních změn dostál přední nárazník. Ten už není tak agresivně tvarován, navíc se v něm objevil větší chladicí otvor a kulaté mlhovky. Větší jsou samozřejmě i vnější zpětná zrcátka.

Pro Severní Ameriku se počítá s benzinovým dvoulitrem Skyactiv-G, kombinovaným se šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou, tzv. Skyactiv-MT a Skyactiv-Drive.

V Evropě bude vůz vedle benzinového motoru nabízen rovněž s turbodieselem 2,2 Skyactiv-D, který pracuje už v Takeri.

Nová generace Šestky se začne prodávat v prvním čtvrtletí roku 2013. Sériový automobil veřejnost poprvé uvidí 29. srpna na letošní Moscow Motor Show, nikoli tedy v Paříži, jak se původně předpokládalo.

Podle dřívějších zákulisních zpráv má být nová Mazda 6 vyráběna ve čtyřech karosářských variantách. Sedan, liftback a kombi mají být později doplněny verzí kupé.

mazda pariz2012 strednitrida mazda pariz2012 strednitrida

mazda pariz2012 strednitrida mazda pariz2012 strednitrida

mazda pariz2012 strednitrida mazda pariz2012 strednitrida

mazda pariz2012 strednitrida mazda pariz2012 strednitrida

mazda pariz2012 strednitrida mazda pariz2012 strednitrida

David Bureš
Diskuze (136)
28. 7. 2012 00:38
Škoda přísných
crash testů, díky tomu má Mazda necitlivě přeseknutou kapotu, jednolitá kapota až k masce by vypadala líp. Celkově ten design není zase taková bomba jako byla ve své době třeba 626 HB nebo Xedos 6. Nevidím na tom autě nic moc světoborného, prostě standard poplatný dnešku.
Avatar - Uhlik
26. 7. 2012 22:19
Re: pekne
Samozrejme, keby nie som spokojny s nejakou znackou, ani ja si ju uz druhykrat nekupim. Ak ale za 16 rokov pouzivania Oplu (Astra F, Vectra B, Zafira A, Insignia 2x) zazijem dve zavady (vadny EGR a nefungujuce vyhrievanie sedaciek) tak, predsa nemam dovod odchadzat kvoli spolahlivosti. Takisto bez zavad sluzi Korejec a aj sluzobne Octavie.

Taktiez vidim okolo seba ake auta sa sypu a ake nie, preto mam obavy napriklad z Alfy alebo Citroenu. Pricom nevylucujem, ze pri dostatocnej zaruke a priaznivej cene by som to riskol. (Ak by mi model vyhovoval).
26. 7. 2012 15:35
Re: pekne
Lexus
Avatar - ZaklinacTristan
26. 7. 2012 11:56
Krasne auto.
Kral (kralovna?) strednej triedy.
26. 7. 2012 10:36
Re: Liftback
Tak jsem to resersoval a liftback opravdu nebude! Redakce auto.cz, prosím opravte si to. Je to obrovská škoda Mazdo...