Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 ve speciální edici k 25. výročí

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
Je to tak, nejprodávanější roadster světa, dnes již pomalu legendární Mazda MX-5, v únoru oslavila 25 let na trhu, a nyní přichází i tradiční výroční edice s dílčími úpravami.

Mnohdy se s humorem říká, že Mazda MX-5, inspirovaná Lotusem Elan, je nejlepším britským roadsterem, ačkoliv samozřejmě pochází z Japonska. Nabídla totiž zážitky malých lehkých otevřených vozů jako je MGB, ale přidala k nim téměř neprůstřelnou spolehlivost. Nyní, po dvaceti pěti letech na trhu a s nástupcem klepajícím na dveře, se v New Yorku představuje verze 25th Anniversary, která přináší několik vylepšení.

V prvé řadě se úprav dočkal dvoulitrový čtyřválec. Ten dostal lepší, tedy lehčí a vyváženější díly jako jsou písty, ojnice či setrvačník. Agregát by se nyní měl snadněji vytáčet a působit živěji, ačkoliv nárůst výkonu je pouze 5 kW (7 koní) na výsledných 123 kW (167 k). Samozřejmostí jsou ostřejší a přesnější reakce motoru. Verze s automatickou převodovkou dostanou snížený výkon.

Uvnitř auta najdeme sedadla v bílé kůži s nápisy označení výroční edice či hliníkové pedály. Jedinou dostupnou barvou je červená metalíza Soul Red s kontrastními černými A sloupky. Auto stojí na šedých sedmnáctipalcových kolech. Verze s manuální převodovkou navíc dostane lepší tlumiče Bilstein.

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
Avatar - šmoula nešika
17. 4. 2014 21:14
Re: krasavica výroční
:yes:
Avatar - šmoula nešika
17. 4. 2014 21:14
Re: krasavica výroční
>:D :yes: Škoda, že se nejmenuje třeba khaki. První, co mě napadlo - [odkaz] >:-[]
17. 4. 2014 15:28
Re: krasavica výroční
Pěkně napsáno. :yes:
17. 4. 2014 13:54
Re: krasavica výroční
>:-[] :yes:
17. 4. 2014 13:53
Re: krasavica výroční
Hezký to je, ale ty bílý sedadla nevim nevim. Když jezdim s otevřenou, a pak otírám černý, je ten hadr jak prase...