Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda nasadí do svých modelů hybridní hnací ústrojí od Toyoty

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Automobilky Toyota Motor Corporation a Mazda Motor Cororation dnes oznámily, že Mazda bude do svých modelů montovat hybridní hnací ústrojí, vyvinuté a dodávané Toyotou.

Mazda hodlá hybridní hnací soustavu z Toyoty Prius kombinovat s novou generací spalovacích motorů vlastní konstrukce, která je zatím označovaná názvem Sky.

Hybridní technika by se měla objevit v modelech, které budou vyráběny v Japonsku od roku 2013.

Samotné motory Sky by se na trhu měly objevit v roce 2011.

Do roku 2015 hodlá Mazda snížit flotilovou spotřebu svých modelů o 30 % ve srovnání s úrovní roku 2008.

Stávající krátkodobá strategie Mazdy v oblasti budoucí kompatibility vozidel s okolním životním prostředím stála na dalším vývoji spalovacích motorů, zvyšování účinnosti převodovek a snižování hmotnosti automobilů. Nyní se dále rozšiřuje oblast úspor plynoucích ze zavádění systémů stop-start a inteligentních alternátorů o plnohodnotné hybridní systémy.

Ondřej Láník
Diskuze (44)
31. 3. 2010 12:07
Re: pre Drapalika
ja som mal namysli nieco alternativne k HybridSynergyDrive od Toyoty vo vsetkych smeroch t.j. ze to mozem "teraz" kupit a uzivat s najezdom 80-85.000 km rocne. Co sa tyka tej komplikovanosti/jednoduchosti HSD od Toyoty tak to nevidim az tak tragicky jako celek, auto casem nedegraduje v zmysle nadmerneho opotrebovania sucasti ako som mal moznost vyskusat napr pri VW produkte, servisne a provozni naklady su viac nez akceptovatelne atd. Otazkou zostava zostatkova hodnota po 2 rokoch provozu a 160 000km.

Ampera ak bude s dizlovym agregatom tak to bude mazec, minimalne co sa tyka mikrovibracii.
31. 3. 2010 10:27
Re: Uz to prasklo aneb nemyslis zaplatis
Můžeš najít tu diskuzi? Rád bych si jí přečetl. ;-)
Avatar - Katikakus
31. 3. 2010 08:20
Re: pre Drapalika
Vidim to podobne.
31. 3. 2010 00:47
Re: pre Drapalika
Jo. Tak nejak bych to videl. Je to reseni o poznani jednodussi a vice otevrene do budoucna. Mozna by pro zacatek mohla byt i mensi kapacita baterii, aby to nebylo tak drahe. A nebo naopak mensi dobijeci motor nez ma Voltec. Par reseni v tomto smeru uz je take na svete. Ten Voltec je mozna az moc americky monstrozni.

Ano, koupit se to zatim neda, ale je to uz v podstate vyvinute. Ted se to jen chysta pro vyrobu. Ale jelikoz Mazda planuje hromadne nasazeni az za nejake 3 roky, tak v te dobe se to jiz bude hromadne vyrabet. Jestli to GM uvolnila k prodeji, nevim. Ale mam pocit, ze jsem uz nekde cetl o tom, ze to GM nekomu nabizel. Ale take Toyota nabizela GM svuj system, kdyz ukonci vyvoj Voltecu. Takze uvidime kdo z koho.
31. 3. 2010 00:17
Re: Uz to prasklo aneb nemyslis zaplatis
Leta bezi vazeni. Nekteri, jako ja a ty, tu zvani uz cele veky. Myslim, ze okolo roku 2005 se pomalu zacala rozvijet diskuze o nezbytnosti alternativnich technologii z polohy kuriozity do polohy seriozniho tema. Tenkrat ale jeste tak 1 pro hybrid 100 proti. Ono to opravdu leti strasne rychle.