Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda odhalí MX-5 za dva měsíce

Michal Fokt
Diskuze (2)
Přesně za dva měsíce Mazda ukáže světu netrpělivě očekávanou čtvrtou generaci kultovního sportovního roadsteru MX-5.

Japonský výrobce nejprodávanějšího sporťáku planety se rozhodl vybičovat naše nervy k prasknutí a oznámil přesné datum představení čtvrté generace roadsteru MX-5 (ND). Nebude to ani za týden, ale za dva, ale až za dva měsíce, přesně 3. září proběhne v Barceloně a dalších místech v Japonsku a USA předpremiéra.

Je to sice ještě dlouhá doba, ale stále lepší, než čekat na jaro 2015, jak se původně spekulovalo. Premiéra proběhne v rámci oslav 25 let modelu a jako obvykle nejprve bude ukázána novinářům, ovšem zdá se, že 6. září bude moci spatřit "Miatu" i veřejnost, není však zatím zcela zřejmé, zda půjde o spontánní akci nebo bude Mazdou nějak řízena nebo ovlivněna.

Mazda se zatím pochlubila pouze novou platformou a již delší dobu se ví, že v Hirošimě budou vznikat i sporťáky pro koncern Fiat s jinou karoserií a motory - patrně půjde o Abarth. Vzhled auta je naopak stále velmi přísně utajován a i nad použitými motory se pouze spekuluje, tak se těšte, patrně to bude bomba.

Michal Fokt
Diskuze (2)
5. 7. 2014 17:14
Velky otaznik
Ak sedia dohady, tak by nova generacia mala byt v dvoch verziach, pricom slabsia by mala mat iba 1.5-ku benzin, ktora bude aj v mazde 2 plus je to kooperacia s fiatom, takze som velmi zvedavy na vybavove stupne a ceny, ci z tohto setrenia nakladov bude nejako profitovat aj zakaznik...
Avatar - romgator
4. 7. 2014 16:51
Zvědavý jsem, ale
na dvojníka MX 5 tedy Abartha jsem zvědavý ještě více. Ne že by 500-ka byla na prd, ale chce to fakt rozšířit sortiment. Punto brzy skončí a prcek 500 stačit nebude.

Nový dech Mazdy je skvělý, jejich motory sky-active a nový design (kodo) je krok správným směrem. :yes: