Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 570S GT: Stále pro dva, ale s větším kufrem

Michal Fokt
Diskuze (1)
Luxusnější verze McLarenu 570S asi nebude mít 2+2místnou kabinu, ale řidiči a spolujezdci usnadní život možností sbalit více zavazadel.

Auta s označením GT by měla být uzpůsobena k delším cestám a upřímně řečeno supersport s motorem uprostřed není úplně ideální cesťák. McLaren si přesto myslí, že na bázi modelu 570S dokáže postavit auto, které se takové výzvě beze strachu postaví. Ví se, že se bude jmenovat 570S GT, ale to je tak všechno, co se o něm momentálně ví.

Jeden čas se spekulovalo, že by 570S GT mohlo dostat ještě pár nouzových sedadel dozadu. Bylo by to sice poněkud bizarní, ale ne ojedinělé řešení, takový je dnes i Lotus Evora. Pak se ale objevily špionážní snímky podivného McLarenu, které nenasvědčovaly tomu, že by se dělo něco s rozvorem a celkovými proporcemi auta, s výjimkou změny siluety střechy, která klesá výrazně pozvolněji.

A nyní se potvrzují původní informace, díky nimž už víme, proč tomu tak je. Výrazné zásahy do karbonového monokoku jsou z hlediska nákladů nemyslitelné a zůstane tedy u dvoumístné konfigurace, i přesto ale bude vůz využitelnější pro delší cesty. Místo, které vznikne protažením střechy, se využije jako další zavazadlový prostor, umožňující převést ještě o jednu-dvě tašky více a posádka se nebude muset omezovat na příslovečný zubní kartáček a kreditku (a smartphone, přirozeně).

Bude to ale něco za něco, zmizí nejspíš otvory, u 570S cudně poodhalující osmiválec pod zadním víkem. Auto také malinko přibere, ale spíš než modifikovaná střecha za to bude moci luxusnější výbava interiéru. Při výkonu 570 koní to ale nebude nijak zásadní problém.

Michal Fokt
Diskuze (1)
21. 12. 2015 19:40
Kufr
Tak to je super. :yes: Z toho malýho kufříčku jsem byl hodně nervózní... :-)