Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mechanici Volvo Trucks pracují i za jízdy (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks v souvislosti s uvedením nové generace modelové řady FH upozorňuje i na možnosti online sledování vozu a svou širokou servisní síť.

Nové Volvo FH se představilo 5. září během slavnostního večera pořádaného automobilkou. Širší veřejnost se ním mohla poprvé seznámit při jeho výstavní premiéře na letošním zářijovém IAA v Hannoveru.

Společnost Volvo Trucks v souvislosti s novou generaci modelové řady FH připomíná prostřednictvím vtipného videa možnost sledovat technický stav nákladních vozidel na dálku. Díky komunikační jednotce, jíž se říká telematická brána, je vůz prostřednictvím sítě GSM připojen k systémům servisní dílny. Zaměstnanci dílny tak mohou i na dálku kontrolovat stav vozidla, sledovat opotřebení brzd či spojky anebo také stav akumulátoru či filtru vysoušeče vzduchu.

Jelikož dílna disponuje aktuálními informacemi o stavu vozidla a dokáže s předstihem načíst uložené chybové kódy, mohou se technici na servisní zásah připravit včas a vše potřebné provést mnohem rychleji.

Připojení je možné využít také k zasílání údajů systémům vozu. Tak lze například na dálku upravit různá nastavení. Nebo třeba zapnout funkci indikátoru zátěže či kalibrovat údaje o spotřebě paliva.

Další novou funkcí zvyšující bezpečnost řidiče je služba Volvo Action Service na zavolání. Na přístrojovém panelu se nachází nepřehlédnutelné tlačítko VAS, jehož stisknutím se řidič může okamžitě spojit se zákaznickou linkou služby Volvo Action Service. Vůz centrále automaticky přenese důležité informace, a tak se řidič vždy spojí s operátorem, který mluví jeho rodným jazykem.

Služba Volvo Action Service umožňuje také přenos chybových kódů do servisní dílny Volvo. A jelikož Evropu pokrývá síť čítající 1100 autorizovaných dílen, pomoc bude vždy takřka za rohem. Díky chybovým kódům si technici mohou ihned připravit vše, co bude k opravě potřeba, a vůz zprovoznit v co nejkratším možném čase.

Na rychlost servisních zásahů a možnosti, které nové služby nabízejí upozorňuje vtipné video, které bylo stejně jako snímek s provazochodkyní natočeno v Chorvatsku. Tentokrát provádí rychlou opravu přímo za jízdy mechanik ležící pod návěsem na longboardu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)