Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG R50: Nový hypersport již příští rok

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
AMG hodlá v příštím roce oslavit 50 let od svého založení premiérou hypersportu s hybridním pohonem a poměrem výkonu k hmotnosti 1:1.

Současným vrcholem nabídky sportovních mercedesů je velmi rychlý model AMG GT R, ale již v příštím roce se máme dočkat představení ještě výkonnějšího a rychlejšího stroje, jenž je nyní označován jako R50 a má být oslavou významného jubilea sportovní divize z Affalterbachu.

Podle nejnovějších informací německého magazínu Auto Bild se má jednat o dvoumístné kupé s hybridním pohonným systémem v podobě přeplňovaného čtyřválce před zadní nápravou s výkonem 736 kW (1000 k) a dvojice elektromotorů u nápravy přední, z nichž každý má mít výkon 110 kW (150 k).

Hojné využití kompozitních materiálů v konstrukci skeletu i vnějších panelů karoserie a dalších komponentů má stát za hmotností do 1300 kg. Mercedes-AMG R50 má díky tomu dosáhnout poměru výkonu k hmotnosti v poměru 1:1 jako například Koenigsegg One:1 nebo Aston Martin AM-RB 001.

Design vozu bude sice podřízen dosažení co nejlepších jízdních výkonů, ale zároveň se v něm má s ohledem na jeho vznik k 50. výročí značky AMG odrážet vzhled slavných sportovních i závodních vozů z její minulosti a promítnout se do něj může i koncept AMG Vision Gran Turismo.

I přes snahu o dosažení co nejnižší hmotnosti má R50 disponovat patřičně luxusním interiérem a samozřejmostí má být armáda asistenčních systémů ze současné nabídky značky Mercedes-Benz, která má vedle zajištění bezpečnosti přispět i k dosažení co nejlepších časů při výletech na závodní okruhy.

Mercedes-AMG R50 má být představen v příštím roce a na trh má zamířit s cenou okolo dvou až tří milionu eur (zhruba 54,5 až 81,5 mil. Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)