Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros jako umělecké plátno

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Známý airbrush umělec Walter Rosner proměnil v umělecké dílo tahač spolu s návěsem pro Internationale Spedition Josef Schumacher.

Společnost Internationale Spedition Josef Schumacher z Würselen se v současnosti může pochlubit flotilou, obsahující asi 160 souprav tahačů s návěsy, z nichž polovina jsou vozy Mercedes-Benz a nejnovější z nich představují tahače Actros s kabinou GigaSpace.

Vedle standardně zbarvených tahačů a návěsů ve firemní stříbrné je ve službách této firmy i několik souprav s tématickou barevnou úpravou. Patří mezi ně mimo jiné například Dinosaurus, Aviatický Truck, Zlatá horečka, Křižáci, Souhvězdí a nově také souprava pojmenovaná Kolébka lidstva.

Tento nejnovější přírůstek představuje tahač Mercedes-Benz Actros 1845 se skříňovým návěsem, na jejichž levé straně jsou namalovány výjevy ze života Australopitheků, zatímco na pravé straně jsou již scény s pračlověkem, učím se různým technikám lovu a rozdělávaní ohně.

Všechny malby na tahači i návěsu jsou dílem airbrush umělce Waltera Rosnera. Ten přípravou barev a samotnou tvorbou obrazů přímo na povrch soupravy strávil sedm týdnů. Během této doby bylo spotřebováno 35 litrů barev a 65 litrů bezbarvého laku.

Veřejnosti se tento tahač se svým návěsem spolu s dalšími tématicky vyzdobenými soupravami společnosti Internationale Spedition Josef Schumacher představil během masopustního průvodu pořádaného v Cáchách 16. února letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)