Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series na novém videu: drifty a brutální zvuk osmiválce

David Bureš
Diskuze (4)
Nejsilnější aktuální Céčko je poháněno velkoobjemovým osmiválcem o výkonu 380 kW (517 k).

Mercedes-Benz zveřejnil nové propagační video k modelu C 63 AMG ve verzi Black Series. Diváci se můžou těšit na smyky, hutný zvuk osmiválce a záběry na karoserii, to vše v prostředí opuštěného letiště. Černá série v tomto snímku znamená i exemplář s černě lakovanou karoserií.

Pod kapotou pracuje 6,3litrový vidlicový osmiválec. Výkon 380 kW není nejvíc, co umí AMG dostat ze svého atmosférického osmiválcového motoru. Přesto se od ostatních instalací konstrukčně liší – jeho kované písty, ojnice a odlehčený klikový hřídel jsou převzaty ze speciální varianty motoru v SLS AMG.

Z modelu SLS AMG pochází také chladič oleje, který má o 50 % větší povrch než ten pro standardní motor 6,3 V8.

Automatická převodovka AMG Speedshift s mokrou spojkou místo měniče nabízí čtyři režimy řazení, v nejostřejších Sport Plus a Manual trvá změna převodu jen 100 milisekund. K dispozici je také launch control a samozřejmě funkce automatických meziplynů.

Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series zrychlí z 0-100 km/h za 4,2 sekundy, maximální rychlost je elektronicky omezena na 300 km/h.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - CHerokee
10. 5. 2012 19:55
Black series
Radost. Tohle auto je zvíře a čistě pro radost. V Affalterbachu jsem jich viděl 8 připravených pro novináře před rokem. Je fakt, že v řerném matu s červenými třmeny vypadal nejlépe.
10. 5. 2012 11:05
Re: "Zvuk"
Jj,
kde jsou ty casy, kdy jsem na tomto serveru cetl v podstate odborne clanky a z meho pohledu velmi kvalitni.. taky videorecenze mely vypovedni hodnotu a byly i celkem zabavne. Dneska je to tu sama skodovka, spotreba, diesel, uspornost a ekologie. pomale, ale kontinuelni podsouvani mainstreamu. nerikam, ze by to tu melo byt cele o petrolheads, ale rozhodne uz neotviram tolik clanku jako drive...
Avatar - positivemind
10. 5. 2012 10:49
Re: "Zvuk"
Protože čtenost, protože sračky. Bohužel jsou pod Jirkovic vedením změny k horšímu, ale chápu nátlak shora.
10. 5. 2012 09:52
"Zvuk"
Proc nam zminujou butalni zvuk V8, kdyz je hodne upozadeny proti dnesni feeCoolIn "hudbe"? a taky proc je to cele natocene jako nizkorozpoctovy akcni film? Jaky je teda smysl celeho videa? prezentvat kladivo od mercedesu, at se na nej muze bezny smrtelnik alespon podivat a poslechnout si motor a nebo nam ukazat "state of art" movie making???