Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C AMG: Bude vypadat takto?

Diskuze (0)
Německá automobilka pečlivě dávkuje informace k nové generaci třídy C. Blog Virtuel-Car na základě dostupných fotografií vytvořil obrázky možné podoby verze AMG.

Jak jsme informovali před Vánoci, i nová generace Mercedesu třídy C dostane osmiválec a k němu loga AMG. Blog Virtuel-Car předjímá jeho podobu, přičemž základem dvou fotomontáží se stal nedávno odhalený AMG paket. K němu autoři přidali prvky známé z nejnovějších AMG – mnohopaprsková kola, zdvojenou lamelu v masce chladiče a nárazník s ještě větším nasávacím otvorem a výraznou „vlnou“. Všechny tyto úpravy již známe z faceliftovaného E 63 AMG.

Současný atmosférický motor poněkud obscénního objemu 6,3 litru nahradí skromnější, avšak přeplňovaný osmiválec. S objemem 4,0 litru si přesto udrží náskok před konkurencí, BMW totiž také vsadilo na downsizing a do M3 nasadí přeplňovaný třílitr. Pouze Audi RS 4 má aktuálně větší pohonnou jednotku, jeho 4,2litr má ovšem atmosférické plnění.

Nový osmiválec by mohl vzniknout „zdvojením“ dvoulitrového čtyřválce v A 45 AMG. Jeho označení je zatím neznámou, každopádně s objemem již souviset nebude – spekuluje se o zachování C 63 AMG, případně o návratu k zavedenému C 55 AMG. S nejvyšší pravděpodobností také vznikne několik variant, vždyť pohon všech kol AMG 4Matic, který začal Mercedes letos za příplatek nabízet v třídách E, CLS a S, se mezi zákazníky těší velké oblibě.

Diskuze (0)