Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLC Coupé na první skice, studii uvidíme v Šanghaji

Jan Mička
Diskuze (6)
Nástupce Mercedes-Benzu GLK se bude jmenovat GLC. Přijde i verze kupé a podle skici bude skoro totožná se současným GLE Coupé.

Na konci minulého roku jsme vydali zprávu o chystaných novinkách ze stáje Mercedes-Benzu. Těšit jsme se mohli na nové GLE Coupé, které jsme si osahali na nedávném autosalonu v Ženevě, nicméně o crossoveru GLC Coupé a kupé třídy C toho zatím moc nevíme.

Díky dnešní novince, která se objevila v redakční poště, máme alespoň trochu jasno. Na přiložené fotografii totiž vidíme skicu nového Mercedes-Benzu GLC Coupé, ta nám nicméně neříká nic, co bychom si do této chvíle neuměli představit. Stavba karoserie v podstatě totožná s větším GLE Coupé, a s jinou značkou bychom nezaměnili ani přední část. Je téměř jasné, že sériová vnější zpětná zrcátka dostanou tradiční tvar a podíl prosklené plochy bude větší. Ani tak ale nelze jen tak přejít ustoupení od hranatých tvarů, na které jsme byli dosud zvyklí.

Dynamicky vypadající crossover má za konkurenci například nové BMW X4 nebo Range Rover Evoque, který se nabízí i v třídveřovém provedení. Na základně dostupných informací víme, že se studie Mercedes-Benzu GLC Coupé objeví na dubnovém autosalonu v Šanghaji a produkční verze se dorazí ještě v letošním roce.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - flyboyeda
1. 4. 2015 19:52
Re: model BLÉ bude mít bráchu s líbivím jménem GRC
Jistě :-) , na označení BLÉ a GRC mám autorská práva
Avatar - flyboyeda
1. 4. 2015 19:13
Re: model BLÉ bude mít bráchu s líbivím jménem GRC
Opakuješ to , co jsem vymyslel , děkuju :-)
Avatar - AUDIRS6
1. 4. 2015 18:53
Ale no tak, Janči... <b class="smile04"><b>;-\</b></b>
Trosku sa v tych oznaceniach stracas:
GLC = nastupca GLK
GLC Coupe = jeho odvodenina proti X4 a spol...

Na WCF sa uz nejaky ten piatok motaju fotky maskovanych prototypov klasickych GLC, a je to normalna "nekupeckoindna" verzia. tak si to oprav, a potom tento moj prispevok kludne zmaz... :-!

PS: prosim nereagovat, nech ma sancu si to opravit... ;-)
Avatar - flyboyeda
1. 4. 2015 18:38
model BLÉ bude mít bráchu s líbivím jménem GRC
Nejdřív je BLÉ a potom je GRC , tož to je logické no ni >:D