Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz GLE je za dveřmi. Poodhaluje svoji příď

David Bureš
Diskuze (0)
Po elektrickém EQC se Mercedes chystá na premiéru dalšího SUV. Nové GLE povyroste a opět nabídne také odvozenou variantu kupé.

Německé luxusní značky mají i letos opravdu napilno, Audi, BMW i Mercedes pracují na celé záplavě nových nebo modernizovaných modelů. Konkrétně trojcípá hvězda se aktuálně zaměřuje na SUV, minulý týden odhalila elektrické EQC a nyní připravuje novou generaci GLE.

Mercedes už dokonce poodhalil její přední partie pomocí přiloženého videa. Ten prozrazuje výraznou masku chladiče s velkým logem trojcípé hvězdy a diody denního svícení s charakteristickým světelným podpisem. Osobitý nárazník zřejmě prozrazuje AMG paket.

Video se připravuje ...

To přitom není všechno, co o nové generaci automobilu kdysi známého jako ML známe. Novinka povyroste, na délku bude měřit 4.930 mm, o 80 mm více než předchůdce. Toto natažení má být znatelné hlavně vzadu, nové GLE zvládne pojmout tři řady sedadel, což minulé generace neuměly.

Nové bude také řešení palubní desky. GLE po vzoru dalších Mercedesů využije koncepci s dvěma rozměrnými digitálními obrazovkami, samotný středový panel ale bude jiný než u osobních aut s trojcípou hvězdou, využije totiž hranaté výdechy ventilace místo kulatých. Multimediální systém bude převzat z třídy A, nejnovější systém MBUX tak bude mít ty nejmodernější funkce, včetně rozšířené reality nebo pokročilé ovládání hlasu.

Těšit se můžeme také na nejmodernější jízdní asistenty. Specialitou bude mimo jiné podvozek Magic Body Control, který v tomto případě bude uzpůsoben jízdě mimo terén. Systém zvládne skenovat nerovnosti a překážky před vozidlem i v terénu a přizpůsobovat tomu naladění podvozku tak, aby byla jízda pro posádku co nejpohodlnější.

Kdy se nový Mercedes-Benz GLE světu ukáže, zatím nevíme. Vyloučena ale není jeho premiéra na říjnovém autosalonu v Paříži.

David Bureš
Diskuze (0)