Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz nevylučuje V8 pro pick-up třídy X

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Mercedes-Benz se údajně nebrání vzniku pick-upu třídy X se zážehovým vidlicovým osmiválcem. Záleží jen na zájmu ze strany zákazníků.

Mercedes-Benz představil pick-up třídy X v loňském roce s přeplňovanými vznětovými čtyřválci. V letošním roce uvedl v rámci ženevského autosalonu provedení X 350 d 4Matic, které má pod kapotou přeplňovaný vznětový šestiválec o objemu 3,0 l s výkonem 190 kW a točivým momentem 550 N.m.

Frank Schumacher, šéfinženýr vývoje třídy X, v rozhovoru pro australský Drive odhalil, že vznětový šestiválec nemusí být vrcholem v nabídce pohonných jednotek pro pick-up.

Mercedes-Benz třídy X podle jeho slov totiž může dostat i zážehový osmiválec. Záleží údajně pouze na tom, jak velký zájem o takové provedení projeví zákazníci.

Zároveň s touto informací měl Frank Schumacher zamítnout, že se osmiválcem pod kapotou třídy X stane dvojicí turbodmychadel přeplňovaný motor o objemu 4,0 l, kterým nyní disponuje řada modelů značky Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz třídy X může být s osmiválcem navíc určen pouze pro vybrané trhy. Nejpravděpodobnější je údajně jeho vznik pro severoamerický trh, kde současná vznětová provedení v nabídce nejsou a benzinová verze zde může mít jistou šanci na prodejní úspěch.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - mariov8
29. 6. 2018 13:21
Re: ***
Přesně tak. Akorát jestli by to tady prolezlo s ohledem na flotilové emise CO2.

Škoda toho V8 BiTurbo, i kdyby to bylo podladěné jako v Géčku. Na druhou stranu ani atmosférický Nissan 5,6 V8 by nemusel být špatné svezení. I tak jsou oba kolem 400 koní a třída X by se nevyhla i přes náročnou konstrukci zadní nápravy omezovači rychlosti na 210 - 230 km/h.
Avatar - happy_driver
29. 6. 2018 09:49
***
Pár kúskov so solídnym V8 by sa predalo aj v našich končinách. Celkom sa tu namnožili nemotorné, do našich prerastené amícke pickupy ako F150, RAM a spol. Takže X-Klasse s V8 by takmer určite zabodoval.