Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S Coupé nabídne luxus i emoce (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Koncept S Coupé naznačuje podobu nástupce třídy CL a odhaluje jakým směrem se bude dále vyvíjet současný designový styl značky.

Automobilka Mercedes-Benz představuje na frankfurtském autosalonu koncept připravovaného modelu S Coupé. Ten má podobně jako jeho předchůdce představovat vrcholnou podobu velkého luxusního kupé podle představ stuttgartské značky.

Přední partie konceptu působí agresivnějším dojmem než u odcházejícího CL nebo nová generace třídy S, z níž bude sériové kupé technicky vycházet. Příď pokračuje v současném designovém trendu značky, ale řešení boků i zadních partií je zcela nové a sází na plynulé linie. Právě díky nim působí velké kupé opticky velmi lehkým dojmem.

Koncept S Coupé má celkovou délku 5050 mm, šířku 1958 mm, výšku 1409 mm a rozvor náprav 2945 mm. Z oblých linií blatníků vystupují 21-palcová kola obutá do pneumatik o rozměrech 265/35 R21 vpředu a 295/35 R21 vzadu.

Pro interiér konceptu, nabízející prostor čtyřčlenné posádce, byly zvoleny světlé odstíny čalounění a obložení. Palubní deska vychází z aktuální třídy S, od niž se liší v detailech, jakými je například design a provedení výdechů ventilace, i když jejich rozmístění se nezměnilo.

Kupé vystavené ve Frankfurtu nad Mohanem není pouhým bezzubým exponátem neschopným vlastního pohybu, ale plně funkčním konceptem poháněným vidlicovým osmiválcem s přeplňováním dvojicí turbodmychadel. Tento motor o objemu 4663 cm3 disponuje výkonem 335 kW (455 k) a točivým momentem 700 N.m.

Součástí výbavy S Coupé je i řada asistenčních systémů zvyšujících komfort a bezpečí na palubě. Jedním z nich je Intelligent Drive, jehož součásti je dvojice kamer schopných sprostředkovat trojrozměrný obraz prostoru do vzdálenosti 50 metrů před vozem a jako 6D Vision detekuje polohu a pohyb objektů.

Koncept předznamenává sériovou podobu modelu S Coupe, který se stane nástupcem nynějšího modelu CL. Od velkého kupé má být odvozen i kabriolet.

S Coupe bude lehčí než sedan, nabídka motorů bude zřejmě až na výjimky shodná. Jistotou jsou verze od AMG (osmiválcová a dvanáctiválcová), v nabídce by měl být i hybrid nebo pohon všech kol.

Mercedes celkově počítá se sedmi karosářskými verzemi nové S-Klasse. V plánech značky dále figurují sedan s extra dlouhým rozvorem, čtyřdveřové kupé a vrcholná verze Pullman. Sedan a jeho varianta s prodlouženým rozvorem se už prodávají.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
11. 9. 2013 07:30
Re: Kde jsem to viděl?
Inu je to zdatně inspirované BMW.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 9. 2013 22:22
Mercedes Benz
Naživo bude rozhodující ta část mezi maskou a světly, jestli bude působit rušivě nebo ne, jinak tomu není co vytknout.
Avatar - kosmonaut
10. 9. 2013 21:48
Dělo!
Tak tohle bere dech, pánové :yes:
[odkaz]
Je v tom všechno, pohled do minulosti, pohled do budoucnosti, z každého detailu pryští Mercedes. Ten vizuální záběr je široký stejně jako naposledy u SLS. Ohromné, nevídané, nemá konkurenci :yes:
Avatar - C30AMG
10. 9. 2013 20:38
Kde jsem to viděl?
Předek jako Style coupé koncept, dolní část jako BMW 4 concept, světla protažené SL, zadek BMW 6 coupe. Ale jako celek to funguje báječně!
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2013 18:05
Re: Nástupce BMW 8
Jo tohle auto můžu. Vypadá fakt hodně dobře :yes: :-)