Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevřené novinky Mercedesu: Rozlučka s SLC a speciální verze SL

David Bureš
Diskuze (1)
Mercedes-Benz se už chystá na blížící se jarní sezonu. Představuje hned dvě zajímavé verze svých kabrioletů.

Mercedes-Benz je dnes v segmentu otevřených automobilů silně zastoupen, vždyť v jeho nabídce najdeme kabriolety odvozené od tříd C, E i S a k tomu tři roadstery, SLC, SL a AMG GT Roadster. Jenže zájem o otevřené vozy není takový jako kdysi, a tak Mercedes zvažuje omezení nabídky takových aut.

Delší dobu se spekuluje o konci roadsteru s pevnou skládací střechou SLC, který je v nabídce značky nepřetržitě od roku 1996 (tehdy s označením SLK), což firma nyní nepřímo potvrzuje. Na trh totiž uvádí SLC ve verzi Final Edition, která je podle všeho rozlučkou s tímto modelem.

Mercedes-Benz SLC Final Edition je dostupný i v unikátním žlutém laku, čímž se kruh uzavírá – v takovém odstínu byla uvedena první generace tohoto vozu, což pro tehdy tak konzervativní značku bylo hodně netradiční řešení. Při objednání tohoto odstínu (k dispozici jsou i další laky) je kombinován s černými doplňky karoserie, jako jsou kliky dveří, kryty vnějších zpětných zrcátek a další prvky. Standardem jsou i pětipaprsková 18palcová kola s designem AMG.

Video se připravuje ...

Základem Final Edition je AMG Line se sportovnějšími nárazníky, sportovním podvozkem, sníženým o 10 mm (lze objednat i bez něj) a většími kotoučovými brzdami. Uvnitř se nacházejí sportovní sedadla v dvoubarevné kombinaci čalouněné Nappa kůží, část kožených vložek evokuje karbon. Sedačky jsou vyhřívané, s paměťovou funkcí a doplněné o systém ofukování krku horkým vzduchem Airscarf.

Nabídka motorů není pro SLC Final Edition nijak omezená, finální model je možné objednávat ve čtyřech verzích, čtyřválcových SLC 180 (115 kW), SLC 200 (135 kW), SLC 300 (180 kW) i šestiválcové AMG SLC 43 (287 kW). První kusy k dealerům mají dorazit v průběhu března 2019.

To Mercedes SL nekončí, ostatně v nabídce značky už je legendou, takto označený vůz se prodává šest desítek let, novou generaci chystanou pro rok 2020 ale patrně čeká zásadní změna. SL by se mohlo vrátit k plátěné střeše a být sportovnější než dnes. Než se tak však stane, je tady aktuální generace Mercedesu SL ve verzi Grand Edition.

Exkluzivní edice nabízí výběr mezi čtyřmi metalickými laky (černý, bílý, šedý a obsidiánově černý) doplněné o chromované detaily nebo desetipaprsková kola s designem AMG, 19palcová vpředu a o palec větší vzadu. Uvnitř naopak najdete sázku na hnědou barvu.

SL Grand Edition je dostupné jako šestiválcový (SL 400 s 270 kW) i jako osmiválcový (SL 500 s 335 kW) model. Standardní výbava zahrnuje vyhřívání oblasti krku Airscarf, o 10 mm snížený sportovní podvozek s tužším naladěním, aktivní sedadla s masážní funkcí nebo aktivní parkovací asistent.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
21. 2. 2019 21:50
Chjo..
Je to škoda. Mercedes dělá pěkná auta, pak spoustu nezajímavých krabic a krabic kupé, a na klasický roadster se vykašle. SLK jsem měl rád, bylo to výborné auto ještě s atmo 6 válcem.