Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz asi zařízne roadster SLC

Michal Fokt
Diskuze (7)
Stuttgartská značka prý plánuje ukončit výrobu roadsteru SLC a chystá i další čistky mezi okrajovými modely bez střechy a s jedním párem dveří.

Luxusní značky často reagují na kritiku orientace na SUV modely tím, že jim tyto vozy dovolí mít v nabídce okrajové sporťáky, které by si na sebe jinak nevydělaly. Na SUV a crossovery se teď ve velkém zaměřil i Mercedes-Benz, ale současně má v plánu pořádně "prořezat" nabídku kupé a kabrioletů.

Pokud můžeme věřit informacím webu Automobile Magazine, Daimler je prý "připraven vyřadit model SLC z produktového plánu," jinými slovy ukončit jej bez nástupce. Je to poměrně překvapivé, protože kompaktní kupé-roadster bylo, zejména v době, kdy se označovalo SLK, docela populární, ostatně nedávné spekulace hovořily o tom, že nová generace bude vycházet z platformy MSA. Mercedes by tak neměl odpověď na BMW Z5. Není sice nikde psáno, že se německé luxusní značky musí "stínovat" ve všech kategoriích a stuttgartská značka by si zřejmě vystačila i s kabrioletem třídy C, i tak je to ale překvapivá zpráva.

Ba co víc, kolegové tvrdí, že Mercedes překopá i nabídku dalších modelů podobného ražení. Obětí by se mělo stát kupé třídy S (ano, ten model, jehož prodeje si Daimler velmi pochvaluje), které by mělo nahradit luxusněji pojaté kupé třídy E. Dále údajně přejdou modely AMG GT s SL na stejnou platformu a SL se transformuje v 2+2místný kabriolet s plátěnou střechou. Tento vůz by pak zřejmě zlomil vaz kabrioletu třídy S.

Zatím je to všechno "jedna paní povídala" a zdá se to až neuvěřitelné, ale na každém šprochu... Budeme tedy napnutí, co si na nás Mercedes v dalších letech nachystá...

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - CHerokee
28. 4. 2017 10:18
Re: Mercedes a jeho plány
Vzhledem k tomu, že SLK patřilo k nejprodávanějším sportovním vozům vůbec, tak nepochybně táhly i atmo V6 a V8, které se svých charakterem k roadsteru hodily.
28. 4. 2017 07:18
Re: Mercedes a jeho plány
Myslíš, že u SLK táhly prodeje verze V8?
Avatar - jpor (RSKa)
27. 4. 2017 19:43
OMG
SL ako 2+2... Prosim nerobte to...tak jak to je, je to optimalne. S 2+2 to bude bud dlhsie auto, alebo mensi kufor (vyrazne) alebo kratšia predna kapota...nic z toho neni dobré
Avatar - N6600
27. 4. 2017 14:38
Nie som Cech, ale...
" že Mercedes překopá i nabídku dalších "

Toto asi nie je uplne cesky, ze nie?
Avatar - CHerokee
27. 4. 2017 14:30
Mercedes a jeho plány
Tak toto je smutné. Hlavně že kopírují a vyrábějí kde jakou krabici na chůdách a ještě jí říkají kupé. Ale pořádná kupátka chtějí rušit. SLK nejdříve zkaličili, když mu vzali atmosférický 6 a 8 válec, které nahradili turbovaným 4 a 6 válcem a teď se diví, že prodeje šly dolů. S coupé pak považuju za nejhezčí mercedes současnosti, takže úvahy o jeho zaříznutí opravdu nechápu.