Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SLS AMG: Třetí karosářská verze není utopií

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
V případě Mercedesu SLS AMG asi jen málokdo očekává třetí karosářskou variantu, která doplní kupé s roadsterem a přece se jí můžeme dočkat.

Po představení kupé SLS AMG v roce 2009 se prakticky ihned začalo spekulovat o roadsteru s plátěnou střechou. Začátkem roku 2010 unikly nákresy této verze z patentního úřadu a sériový SLS AMG Roadster se představil na jaře loňského roku.

Pro většinu příznivců, zákazníků i výrobců představuje kupé a roadster v případě supersportu vyčerpání všech konvečních a společenský přijatelných karosářských verzí. Ani ne rok po představení roadsteru se ale objevují nákresy další karosářské verze SLS AMG, které údajně opět unikly z patentního úřadu a představují čtyřdveřové kupé.

Podle těchto nákresů se možná dočkáme SLS AMG s hodně netradičním řešením přístupu do čtyřmístného interiéru. Přední pár křídlových dveří má totiž doplnit druhý pár dveří otevíraných proti směru jízdy.

Čtyřdveřový SLS AMG může sice na první pohled vypadat jako naprostý nesmysl, ale mezi majiteli vozů této kategorie se najde dostatek extrovertů a exhibicionistů, kteří chtějí výkonný čtyřmístný stroj a Porsche Panamera Turbo nebo Aston Martin Rapide jim připadají fádní.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
26. 2. 2012 00:21
bacha na něj
tohle bych Mercedesu nedoporučoval, už trochu riskuje, že si bude konkurovat CLS s shooting brakem, teď ještě do toho tohle... myslim si, že už experimenty moc zkoušet nebudou, jako na přelomu století a ne všechno dopadlo úspěšně...ať žije MB!!!
24. 2. 2012 10:25
Re: Tahle
Přesně takové "čmáranice" se běžně podávají na patentový úřad. Nebo si myslíte, že se v ranném stádiu návrhu předkládá detailní dokumentace? Právě je tomu naopak, stačí jen načtrtnout princip daného řešení, pár obrázků a vysvětlit o co jde. Nic víc nepotřebujete. Takových patentů jsou plné archivy...
Avatar - Alpinis182
23. 2. 2012 23:50
Re: Dvere
btw, řídil jsi to někdy ? Nebo aspon seděl jsi v tom ? >:-[]
Avatar - Alpinis182
23. 2. 2012 23:49
Re: Dvere
Ale umí krásně provokovat okolí a to je to kouzlo... >:-[] >:-[]
23. 2. 2012 22:42
Re: Dvere
naprosto souhlasim, tomu se nedá říkat ani auto ;-)