Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy GLB? Ano, je to možné...

Michal Fokt
Diskuze (4)
Rodina crossoverů s trojcípou hvězdou na kapotě by se mohla rozrůst o dalšího člena, Mercedes si totiž nechal registrovat označení GLB.

Jeden by řekl, že má Mercedes rodinu SUV modelů už dost širokou, ale zdá se, že se sem-tam nějaká ta mezírka ještě najde. Ještě jeden model by se mohl nacpat mezi víceméně lehce zvýšený hatchback GLA a plnohodnotné SUV GLC. Vůz by měl nést označení GLB, které si stuttgartská automobilka nedávno nechala registrovat.

Jak název napovídá, jednalo by se o vůz, vycházející z modelu třídy B, jenž by nabídl více prostoru pro posádku a zejména pro zavazadla, v tomto ohledu GLA poněkud pokulhává a britský Auto Express zjistil, že aby automobilka zabránila případné kanibalizaci, GLB by se lišilo nejen praktičností, ale i vzhledově. Tomu se ovšem při pohledu na současné portfolio Mercedesu opravdu nechce moc věřit...

To že Mercedes označení GLB registruje pochopitelně neznamená, že se auto opravdu chystá, pokud dostane zelenou, očekávejte ho tak za tři-čtyři roky, tedy patrně až v příští generaci stuttgartských kompaktů a to s technikou, důvěrně známou z ostatních modelů na předokolkové platformě, samozřejmě včetně volitelného pohonu všech kol.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - sargis
2. 6. 2016 09:55
Re: malé gé
Suhlas ale bojim sa, ze hrany sa nevratia, vid barokove tvary sucasneho portfolia. Mozno nejaky Merc BLB :-!
Avatar - maxi!
2. 6. 2016 09:49
Re: malé gé
Suhlasim!
s GLK 320 som teraz prezimoval a je to fakt skoda, ze fakticky nema priameho nastupcu - mne sa tiez viac pacila ta podobnost s Geckom.
1. 6. 2016 23:02
malé gé
Kéž by to byl opět hranatý model, něco mezi bývalým GLK a stále pěkným Géčkem, samozřejmě v menším provedení. Původní návrhy tak vypadaly...
Avatar - mango
1. 6. 2016 17:15
GLB
za mě :yes: