Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes už láká na příchod nové generace třídy A. Na LinkedInu!

David Bureš
Diskuze (4)
Nová generace kompaktního hatchbacku bude postavena na inovované platformě MFA. Očekávat máme hlavně větší interiér.

V době internetu hledají automobilky stále nové a nové možnosti, jak nalákat na svůj nadcházející model. Na Facebooku už je dnes každý, stále větší roli hrají i Twitter a hlavně Instagram. Mercedes-Benz však šel dál a rozhodl se k netradičnímu kroku, novou generaci třídy A poprvé prezentoval na LinkedInu, tedy profesní sociální síti zaměřené na hledání pracovních příležitostí.

Novou generací A-Klasse se pochlubil sám vedoucí značky Mercedes-Benz Dieter Zetsche, který na svém profilu zveřejnil článek o testování prototypu nového Áčka, doplněný několika fotografiemi chystaného auta. Karoserie A-Klasse ale na nich zůstává pečlivě zakryta, takže Zetsche neprozradil více než by chtěl. O znatelné přídi, která evokuje nedávný Concept A Sedan se už ví, Mercedes již při premiéře této studie dal najevo, že prezentuje design budoucí generace kompaktních modelů trojcípé hvězdy.

Vedoucí stuttgartské automobilky se pochlubil i fotkou za volantem novinky, také palubní deska je ale pečlivě zakryta vrstvou kamufláže, takže více než volant není vidět. Zajímavější je spíše další fotografie, na níž jsou vidět i další prototypy budoucích Mercedesů, mimo jiné nástupce dnešního CLS. Jedná se totiž o záběry z testování chystaných aut nejvyšším managementem Mercedesu, což je v automobilové branži obvyklá činnost. Krátce před zahájením prodeje nového vozu tímto způsobem nejvyšší představitelé konkrétního výrobce hodnotí, nakolik se práce vývojářů povedly.

Nová generace třídy A zůstane tradičním hatchbackem jako ta současná, nevrátí se tedy k podobě podivného křížence hatchbacku a MPV jako předchozí generace. Představena bude v roce 2018, přičemž jejím základem bude inovovaná platforma MFA s pohonem přední nápravy. Tuto architekturu využije hned osm modelů. Nástupce současných tříd A, B, CLA (sportovně střižený sedan a kombi) a GLA doplní tradiční sedan, další SUV a dosud nespecifikované auto. Samotné Áčko má pak vyrůst, především aby se zvětšil jeho vnitřní prostor, který je u aktuální generace pro svoji nedostatečnou velikost kritizován. Ve výzbroji pak nebudou chybět nejmodernější jízdní asistenty převzaté z třídy S.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - pallas
14. 6. 2017 13:15
tento prototyp jazdí po Prahe
zvláštne, že ešte nemáte fotky. Pošlem vám?
17. 5. 2017 18:47
už vím
Bude to větší, bezpečnější, bude mít víc debilních asistentů, úspornější, výkonnější a HLAVNĚ sportovnější - to je to nejdůležitější!! >:D
Avatar - Londonbridge
17. 5. 2017 15:51
Re: Technika
A cko bude konecne paradne auto ten dnesni model je divny a 180d s Renault motorom je vskutku degradujuce riesenie...Mercedes vie aj paradne auta staci sa pozriet na nove GT...Nove C cko bolo tiez velmi fajn a dostalo pravom celosvetovy titul Car of the year...Uvidime...
17. 5. 2017 15:38
Technika
Jsem zvědav, kam se posune. Hlavně po technické stránce. Přeci jen šlo o první počin na této platformě a jízdními vlastnostmi nedosahovala na úroveň levnějších konkurentů. Bylo by fajn, kdyby tato platforma uměla měnit rozvor. Přeci jen v této generaci větší modely (CLA) vypadaly s rozvorem malého Acka poněkud neharmonicky.