Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Milionté Mini: malý, ale oblíbený

Nadim Eid
Diskuze (12)

MINI je stylový automobil, který slaví úspěch nejen na britském trhu. Obdivovatelů přibývá a tak po šestileté produkci modelu MINI sjel z výrobní linky v Oxfordu jubilejní miliontý kus.

Vyrábět se začal v červenci roku 2001 a už v prvních měsících vyvolal velký zájem. Popularita rostla a stále roste, a tak se dnes prodává na 80 trzích světa. Zatím největší prodejní úspěch zaznamenala automobilka letos v březnu, kdy se prodalo celkem 7 854 kusů.

K dosud dvěma existujícím variantám karosérie, hatchback a cabrio, přibude letos i kombi s názvem Clubman.

Továrna v Oxfordu zaměstnává 4 700 pracovníků, kteří v třísměnném provozu vyrobí denně 700 vozů. Spolu s dalšími dvěma továrnami, Hams Hall a Swindon, které dodávají motory a ocelové díly, pracuje pro značku MINI dohromady 6 800 zaměstnanců.

Miliontý kus byl vyroben pro divizi BMW Group´s heritage (dědictví skupiny BMW) a je jím MINI Cooper S v kombinaci pepřově bílé barvy karosérie s mandlově zeleným koženým interiérem.

.

Nadim Eid
Diskuze (12)
5. 4. 2007 14:28
Re: Jeden maximální minimilion
Kombík, naftu a jdu do něj >:-[]
5. 4. 2007 14:09
Re: Jeden maximální minimilion
:-) :yes: :yes:
Avatar - hattori_hanzo
5. 4. 2007 14:03
Jeden maximální minimilion
Dámy a páni z Oxfordu i z Mnichova,Vám všem posílám velké díky za to,že jste nám se vší pompou vrátili zpátky ikonu! ;-) Nový Mini je kultem svojí doby stejně jako bylo starý Mini,jako byl Alex Issigonis...Mini znají všichni!Každej ví co je to za auto a stejně tak se na tebe každej usměje když projedeš okolo,každej zvedne palec!A proto ať letí palce nahoru pro toho malýho oprsklýho ostrovana kterej nám ukázal se svým typickým groovy feelingem že kašlat na marketingový tabulky a udělat auto stylem "Chceš?Tak se na nic neptej,ber a budeš řičet blahem!Nechceš?Tvoje mínus..." se musí sakra umět ale výsledek pak rozhodně stojí za to! Tak teda veselý kulatiMini a ať je těch minimilionů co nejvíc! :yes: :yes: :yes: PS:Samozřejmě to není jenom o stylu,každej kdo řídil byť třeba jenom verzi Mini Cooper ví,že tenhle kocour dokáže na jakkoliv klikatý okresce zatnout drápky sakra hluboko! >:-[]
5. 4. 2007 13:26
Re: MILUJ MINI
Jasně.
5. 4. 2007 13:17
Re: MILUJ MINI
No, mě naopak velmi překvapuje, že zde na diskuzích je nás málo, kdo Mini ctíme. Mrkni na starší články.