Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Coupé a Roadster uvolní prostor novému sportovnímu modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nabídka britské značky Mini se může v příštích pěti letech rozrůst až na 18 modelů, ale současné Coupé a Roadster mezi nimi nebudou.

Blízká budoucnost automobilky Mini má přinést spolu s novou generací klasického hatchbacku, jehož premiéra se má odehrát na letošním listopadovém autosalonu v Los Angeles řadu novinek.

Podle australského webu Motoring a jeho zdroje přímo z automobilky se ovšem nemá jednat pouze o rozšiřování nabídky karosářských verzí. Některé modely se totiž svých přímých nástupců nedočkají. Mezi ty méně šťastné mají patřit například dvojčata Coupé a Roadster, jejichž prodeje jsou daleko za původními plány. Jejich místo má údajně zaujmout samostatný sportovní model.

Nový sportovec značky Mini má sdílet techniku s novou generací hatchbacku včetně platformy UKL s předním pohonem a nabídne provedení s pevnou i plátěnou střechou. Svým designem se má ale odlišovat od ostatních modelů mnohem více, než je tomu u Coupé a Roadsteru, i když někde si základní rysy Mini, jako jsou například kulaté světlomety, ponechá.

Na rozdíl od ostatních zástupců značky Mini, pod jejichž kapotami mají pracovat přeplňované tříválce o objemu 1,5 litru, mají být sportovní modely vybaveny přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem TwinPower.

JAKE.AUTO.CZ: Mini Roadster (přehled všech článků)

Mini plánuje nabídnout nový sportovní model nejprve ve standardních provedeních, jejichž interní označení jsou F58 pro pevnou střechu a F59 pro plátěnou střechu. Později má dorazit ostřejší Cooper S a nakonec John Cooper Works. Prodej se má rozběhnout koncem roku 2015 nebo začátkem roku 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)