Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini sází na minimalismus. Představilo výrazně jednodušší logo

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Staré logo s 3D efektem se pomalu stává minulostí, přepracovaný symbol se na vozech značky Mini začne objevovat od jara 2018.

Současné logo Mini je se značkou pojeno počínaje rokem 2000, tedy od chvíle, kdy se společnost stala součástí skupiny BMW. Nejdou o drastickou změnu, i nadále je hlavním motivem okřídlený nápis Mini. Jeho zpracování je však nyní jednodušší a podstatně čistší.

Dle značky je nové logo symbolem jasnosti a tradičních hodnot. Může ale představovat i novou etapu v historii automobilky, která se v budoucí éře bude více soustředit na elektrifikované modely. Koncept nového Mini Electric se objevil v září na frankfurtském autosalonu a již na něm jsme přepracované logo mohli vidět.

Designéři si libují v tom, že nový symbol lze použít na podstatně více místech. Kromě tradičních znaků vpředu a vzadu jím osadí třeba kapotu, volant, zavazadlový prostor či prostředky kol. Je ale patrné, že k jednoduchosti Mini sáhlo i kvůli lepšímu zobrazování na digitálních platformách. Stejný krok před nedávnem učinila i Formule 1.

Pokud jde o aktuální paletu vozů s nabíjecím kabelem, Mini nabízí plug-in hybrid a čistě elektrický model dorazí v roce 2019. Navíc je ve hře i myšlenka, že se Mini stane čistě elektrickou značkou. Alespoň to v rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl Peter Schwarzenbauer, člen představenstva BMW zodpovědný za značku Mini.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)