Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Superleggera by se mohla vyrábět

Michal Fokt
Diskuze (7)
Studie Mini Superleggera možná nezůstane jen konceptem, rozhodnutí o jeho osudu padne nejpozději do půl roku.

Mini přivezlo letos na jaře na Concorso d'Eleganza Villa d'Este opravdu nádherný retro roadster Mini Superleggera Vision, jenž musí, i navzdory ne úplně nejlepší možné poháněné nápravě, nadchnout každého vyznavače otevřených aut.

Jedná se vlastně o překarosované a "přeinteriérované" aktuální Mini, přičemž do nádherné, hliníkové, ručně vyráběné karoserie jej oblékla italská karosárna Touring Superleggera. To ale není oproti ostatním miníkům jediný rozdíl, pod kapotou totiž pracuje elektromotor blíže neurčených parametrů.

Určitě jsem nebyl sám, kdo si přál, aby nezůstalo jen u vize, ale aby Mini mělo kuráž tohle pustit mezi lidi, pochopitelně ideálně v jednodušší a lacinější verzi s klasickým spalovacím motorem. Tak v tom případě přicházím s dobrou zprávou, Mini Superleggera má ještě určitou šanci.

Podle agentury Reuters, která zpovídala člena představenstva BMW Petera Schwarzenbauera, vývoj ověřovacího prototypu tohoto vozu stále probíhá a bezprostředně po jeho dokončení, tedy do půl roku, má padnout rozhodnutí, zda se bude vyrábět nebo nadobro skončí v depozitáři. BMW současně zvažuje, zda má případně vůz vyrábět samo, což by bylo dost komplikované a nákladné nebo svěřit produkci externí firmě (zřejmě právě italské Touring Superleggera). Tak držte palce, ať to dopadne!

Michal Fokt
Diskuze (7)
11. 9. 2014 15:07
Zadní ploutev
až na ni je to výtečné :yes:
Avatar - Snooob
11. 9. 2014 09:14
Fak!
Jeden z najlepších konceptov poslednej doby! Bola by ho škoda nevyrábať...
Avatar - VelkejChytrák
11. 9. 2014 09:09
Tohle je
první Mini, který neni trapný :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
11. 9. 2014 01:46
Vyrábět?
No už včera bylo pozdě, sem s ním!
10. 9. 2014 19:52
Re: Jo proč ne
Jo, má to šťávu :yes: