Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: Nová vlajková loď bude přeznačené Infiniti M

David Bureš
Diskuze (1)
Infiniti M s logem Mitsubishi se začne v Japonsku prodávat během léta 2012.

Automobilka Mitsubishi chystá uvést na domácí japonský trh nový velký sedan. Kvůli nižším nákladům na vývoj takového modelu se tímto vozem stane přeznačkované Infiniti M. Nová vlajková loď v létě 2012 nahradí Mitsubishi Diamante, které se přestalo prodávat v roce 2004.

Mitsubishi zatím neuvedlo, zda se nový automobil bude prodávat i mimo Japonsko, nezveřejnilo ani jeho jméno. Dosud neznáme ani prodejní cíle. Předchozí Mitsubishi Diamante bylo nejúspěšnější v roce 1993, kdy se ho prodalo 25.267 exemplářů. V době ukončení jeho výroby se jej ročně prodalo mnohem méně než 10 tisíc kusů.

Automobilka Mitsubishi se na výrobu přeznačkovaného Infiniti M domluvila s Nissanem tento týden. Oba japonští výrobci spolupracují od roku 2003. Mitsubishi už staví vlastní verzi dodávky Nissan NV200 Vanette, pickup Nissan Navara se zase vyrábí v továrně Mitsubishi Motors v Thajsku.

Spolu s dohodou o výrobě přeznačkovaného Infiniti M začali oba japonští výrobci jednat o tom, zda Nissan nebude vyrábět vlastní verzi elektrického minivanu Mitsubishi Minicab-MiEV.

Sedan Infiniti M se na českém trhu prodává se třemi motory – M30d je třílitrový dieselový šestiválec s výkonem 175 kW, M37 je benzinová V6 o objemu 3696 cm3 a výkonu 235 kW, hybridní M35h kombinuje zážehový 3,5litr s kompaktním elektromotorem vloženým mezi spalovací motor a převodovku. Mitsubishi neoznámilo, jaké motory bude nabízet pro svojí variantu tohoto sedanu.

Infiniti M je rovněž prodáváno pod značkou Nissan, a to jako model Fuga.

David Bureš
Diskuze (1)
26. 9. 2011 21:55
mitsileaks dot com
[odkaz]