Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MOL přebral čerpací stanice Agip, stal se dvojkou na českém trhu

Jan Mička
Diskuze (41)
Čerpací stanice Agip od dnešního dne provozuje maďarská společnost MOL. Přebírá tak žezlo po italské ENI.

Maďarský holding MOL vlastní čerpací stanice Slovnaft a Pap Oil a nedávno dokončil přejmenování červených benzinek Lukoil. Od dnešního dne do jeho kompetencí spadá i 125 stanic Agip, které dosud provozovala italská společnost ENI. MOL se tak velmi těsně přiblížil české jedničce, společnosti Benzina, která u nás provozuje 339 stanic. Třetí je OMV s 215 stanicemi.

Společnost MOL v Česku dosud provozovala 193 stanic Lukoil a Pap Oil, převzetím sítě Agip tedy na českém trhu ovládá 318 benzinek. Zprávu o převedení práv z ENI na MOL zveřejnila společnost Agip Česká republika na svých internetových stránkách s tím, že současně ukončuje věrnostní program You&Eni. Zároveň ale slibuje spuštění nového programu již následující den.

Cílem společnosti je mít v Česku pumpy MOL a Pap Oil, s čímž by souviselo i přejmenování čerpacích stanic Slovnaft. Název MOL by mělo podle generálního ředitele společnosti nést asi 60 procent zařízení, zbytek má být Pap Oil.

Jan Mička
Diskuze (41)
2. 8. 2015 17:50
Re: Odešel jsem ještě včas
Můj oblíbený potravinový řetězec pojízdná prodejna už odešla před třiceti lety. Jdu asi taky. Asi do Srbska.
2. 8. 2015 17:48
magyar
Jo a doufám že tam budou maďarské dobroty ke koupi. Klobásky atd.. :-!
1. 8. 2015 14:31
Re: MOL vs. Slovnaft
>:D
1. 8. 2015 14:30
Re: MOL vs. Slovnaft
Já tankuju u vyloženě no-name čerpaček, takže u piva můžu říct leda "já jsem tankoval u náměstí/za Kauflandem/vedle nemocnice" :-)
Ale předpokládám, že MOL nechce být "čerpačka za Kauflandem", ale chce konkurovat Benzině a Shellu a určitě bude chtít prodávat i té menšině řidičů, pro které není cena na první místě.
Avatar - Hammunasakra
1. 8. 2015 12:44
Re: Odešel jsem ještě včas
To jo :yes: >:D

Ale s touhle výměnou kdy se maďaři stahujou z Itálie kde ENI přebírá jejich rafinerku a italové z Česka, Slovenska a Rumunska to nemá moc společnýho ;-)