Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moto Guzzi V85 TT ve finální podobě zůstala věrná původnímu konceptu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Moto Guzzi V85 TT uvede do sériové výroby design i techniku atraktivního konceptu a stane se základem pro novou řadu motocyklů své značky.

Moto Guzzi na mezinárodní výstavě motocyklů EICMA, pořádané od 7. do 12. listopadu loňského roku v Miláně, překvapila konceptem V85, představujícím moderní cestovní enduro.

Tento koncept navíc podle oficiálních materiálů značky Moto Guzzi neměl zůstat pouhým výstavním exponátem, ale naopak byl představován jako výchozí bod pro novou modelovou řadu, jejíž první zástupce má být na trh uveden v roce 2019.

Moto Guzzi je připravena svůj slib splnit a v letošním roce představuje cestovní enduro V85 TT pro modelový rok 2019, které na trh uvede vzhled i techniku motorkářskou veřejností vřele přijatého konceptu.

Základem modelu V85 TT je robustní trubkový rám, v němž uložen nový vzduchem chlazený vidlicový dvouválec s rozvodem OHV o objemu 850 cm3, který disponuje nejvyšším výkonem 59 kW (80 k), točivým momentem 80 N.m a splňuje pro motocykly aktuální emisní normu Euro 4.

Nový rám s novým motorem prezentovaným již prostřednictvím konceptu V85 se stanou základem pro novou řadu motocyklů, s níž hodlá tradiční italská značka oslavit v roce 2021 své stoleté výročí.

Moto Guzzi V85 TT pak spojuje novou techniku s designem, jímž se lehce ohlíží do minulosti a především tvarem palivové nádrže a zvolenou kombinací svých barev připomíná motocykly Moto Guzzi, startující v polovině osmdesátých let v rallye Paříž-Dakar.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)