Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Musk odhalil plány Tesly: Chce kompaktní SUV a elektrický pick-up

David Bureš
Diskuze (30)
Američané milují pick-upy, a tak se jeden rozhodla nabídnout i Tesla. Světu by se elektrický pick-up měl představit již v příštím roce.

Před deseti lety Elon Musk zveřejnil tzv. mistrovský plán pro tehdy teprve plánovaného výrobce elektromobilů. Musk tenkrát plánoval vyrábět elektrický sporťák, z jehož prodeje chtěl financovat levnější elektromobil, po němž měl následovat ještě levnější vůz. Plány se za ty roky vyplnily, po Roadsteru následovaly model S, model X a nyní se blíží i „levný“ model 3. Proto uzrál čas zaměřit se na plány do následujících let.

Musk tak odhaluje druhou část mistrovského plánu, kterou mnohé překvapil. Šéf Tesly totiž oznámil, že výrobce elektromobilů pracuje na dalším rozšíření své nabídky, jejíž součástí bude i elektřinou poháněný pick-up! Ten už je v počáteční vývojové fázi, přičemž světu by se mohl představit již v příštím roce!

Americký inovátor, který zbohatl na internetové platební služby PayPal, chce snížit závislost lidstva na fosilních palivech, čehož chce dosáhnout právě elektromobily. A jelikož jsou na americkém trhu pick-upy nesmírně populární, tvrdí Musk, že Tesla musí nabídnout takový vůz s elektrickým pohonem. „Věříme, že přineseme podstatné snížení nákladů v nákladní dopravě a zároveň budeme zvyšovat bezpečnost,“ prohlašuje Musk k těmto plánům.

Vedle pick-upu Tesla pracuje také na kompaktním SUV, které se v nabídce postaví pod model X. Ve vývoji je i vysokokapacitní vozidlo pro městskou přepravu, na níž chce Tesla využít své poznatky z vývoje autonomního řízení. Levnější vůz než model 3 údajně nebude potřeba.

Budoucí plány Tesly mají celkem čtyři body. Vedle vstupu do všech hlavních segmentů chce automobilka dále pokračovat ve vývoji autonomního řízení, které má být výrazně bezpečnější než manuální řízení. Zároveň počítá se sdílením aut, které se stává stále oblíbenější formou používání vozidel. Důležitou součástí plánů je i globální rozšiřování solárních panelů, a to pomocí společnosti SolarCity, jejímž je Musk největším akcionářem. Do budoucna chce Musk tohoto výrobce solárních panelů sloučit s automobilkou Tesla.

David Bureš
Diskuze (30)
22. 7. 2016 13:14
Re: Kecy
ale jo mys vsichni jsem si vsimli, ale ty sis nevsiml ze ten druhej odkaz jaksi nefunguje ;-)

a ty vis jestli to vyresili nebo nevyresili? ty sna ddelas v tesle na motorech? ze pises ze to nedoresili? oni jako automobilky nemaj problemy se fosilnima autama? takze vsechny fosilni auta jsou bezporuchova?

mas talent covece :yes:
Avatar - Barrichello
22. 7. 2016 08:51
Re: elektrický pickup
Vím v kterých státech se prodává nejvíc pikapů, sou na to dohledatelná data.
Východ a Kalifornie to logicky nejsou.....

A vím co kupují ti "jižani"
Avatar - Rubb
22. 7. 2016 08:09
Re: Kecy
Jestli jste si nevšimli, odkazy tam jsou 2. V prvním ještě nedořešili poruchy motoru a ano jsou "prý" 10x nižším rizikem než dřív. Hmmm možná, to ukáže až čas, ale co další problémy s elektronikou a co ten druhý model Tesla X? To už jste radši nedočetli co? :-! >:D
EDIT: Omluva odkaz nefungoval,takže jste to nemohli číst, tak znovu: novinky.cz/auto/401353-model-x-od-tesly-… Hmmm tak nevím proč to kazí odkazy, ale vygooglete si Model X od Tesly je neskutečně poruchový. Server novinky.cz Ikdyž těch článků s "úspěchy" Tesly vám tam vyskočí plno... 8-s
22. 7. 2016 07:44
Re: Kecy
nech ho pri tom, dela tim elektromobilite vpodstate slusbu, ten kdo si precte ten clanek zjisti ze Rubb je totalne mimo a krom nesmyslu vlastne nic jineho nenapsal :-)
Avatar - wakantanka
22. 7. 2016 06:37
Re: elektrický pickup
mno ale z tvojho príspevku mi to tak pripadalo >:D