Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nabídka sportovních Cadillaců V se rozšíří

Michal Fokt
Diskuze (3)
Johann de Nysschen u Cadillacu řádí. V rámci posílení image značky se rozroste nabídka modelů V-Series, zběsilá kompaktní zadokolka je téměř jistá.

Cadillac a sportovní auta, to nejsou zrovna synonyma. Ovšem vzhledem k tomu, že standardy prémiové kategorie, diktované německými luxusními značkami, počítají se sporťáky zcela samozřejmě, museli Američané i v tomto ohledu srovnat krok. Ostré verze s označením V už v nabídce zdomácněly, stále jich ale zřejmě není dost.

Nový šéf automobilky Johan de Nysschen už dob svého působení u Audi ví, co luxusní značka potřebuje a zjevně dělá vše pro to, aby Cadillac za německými soky v ničem nezaostával. Šéfinženýr automobilky David Leone tak nyní mohl pro The Detroit Bureau potvrdit, že prestižní značka koncernu General Motors připravuje "několik nových variant V-Series".

U Cadillacu určitě dobře ví, co by si zákazníci přáli a co kupují v Mnichově a Stuttgartu, současně však mají jedinečnou příležitost označení V nedevalvovat způsobem, jakým se to "daří" u AMG, M a RS. Zdá se, že si toho jsou vědomi, protože Leone vyloučil, že bychom se dočkali modelů jako Escalade-V nebo SRX-V. Co vypadá mnohem reálněji, je ostrý CT6-V, byť se experti v rámci značky dohadují, jestli model CT6 už není příliš velké auto na to, aby neslo označení V.

Kde je naopak další kousek do V-Series prakticky jasný, je v případě kompaktního modelu a to i přesto, že zatím ještě neexistuje. Chystaný rival pro CLA a čtyřdveřové A3 by měl být jediným vozem nižší střední třídy s pohonem zadních kol, což by jeho vrcholnou sportovní verzi V s ohledem na vývoj u veškeré konkurence postavilo do úplně jiného světla. Tím spíš, když víme, jak Cadillac dokázal zatopit ve střední třídě trojkovému BMW...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Balkan
27. 4. 2015 18:58
Re: krok správným směrem
ked ide o image ano,ale myslim ze maju vela vela medzier v marketingu. Luda stale maju pocit a pocuvam ze Cadillac je pre amerických dochodcov ale ze je to cudna amerika co vela zere. Ale hlavne ze je malo servisov a predajni tu v Europe :-( CT3-V mozno bude dobry krok(predpokladam nazov). Ja inak mam teraz vyhliadnuty ATS, ked predam Seville,ale rozmyslam pockat na ten "kompaktny sedan"
Avatar - Barrichello
23. 4. 2015 21:21
krok správným směrem
jen tak dál :yes:
23. 4. 2015 10:36
DTM
Nech skúsia nasadiť ATS Coupe do DTM proti Audi,Mercedesu a BMW, keď chcú s nimi súperiť. Ak by tam bol Caddy,aj by som to začal sledovať.