Nejinteligentnější manažerský sedan

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Mercedes-Benz nabízí svým zákazníkům v nové třídě E velký krok do budoucnosti. Desátá generace manažerského sedanu přináší nové tvůrčí impulzy nejen čistým a zároveň emocionálním designem, ale také velmi kvalitním, exkluzivním interiérem.

Ve třídě E navíc slaví světovou premiéru četné technické inovace, které umožňují například komfortní, bezpečnou jízdu na dosud nevídané úrovni a otvírají novou dimenzi v oblasti snižování zátěže řidiče.

Informační a zábavní systémy i ovládací systémy nabízejí zcela nové zážitky. Rovněž příkladný je zcela nově vyvinutý vznětový motor, který ve spojení s lehkou konstrukcí a rekordními hodnotami v oblasti aerodynamiky, stanovuje v tomto segmentu měřítka hospodárnosti. Nové vícekomorové vzduchové odpružení, dodávané na přání, zajišťuje vynikající jízdní komfort a vrcholnou úroveň jízdní dynamiky. Třída E je souhrnem svých inovací, mezi které patří například aktivní asistent pro změnu jízdního pruhu, nejinteligentnějším manažerským sedanem.

Z mnoha nových bezpečnostních systémů jsme vybrali dva zástupce:

DRIVE PILOT: Mercedes-Benz činí s tímto systémem další krok na cestě k autonomní jízdě. Jako adaptivní tempomat DISTRONIC dokáže na dálnicích a silnicích automaticky udržovat bezpečný odstup od vpředu jedoucího vozidla a v nové verzi je poprvé také následuje při jízdě rychlostí až 210 km/h. Řidiči je tak usnadňováno řízení, protože v normálním provozu nemusí zasahovat brzděním, ani přidáváním plynu, a navíc je výrazně podporován automatizovaným řízením – dokonce i v mírných zatáčkách. Rovněž jedinečnou je funkce, díky níž dokáže systém při jízdě rychlostí až 130 km/h aktivně zasahovat do řízení i při nejednoznačných liniích na vozovce, například na staveništích, nebo dokonce zcela bez linií, jen na základě sledování okolních vozidel a paralelních struktur. Systém tak účinně pomáhá řidiči především při jízdě v koloně a dopravních zácpách. Rovněž rozšířená je funkce opětovného rozjezdu, která na dálnicích a silnicích dálničního typu umožňuje automatický rozjezd vozidla během až 30 sekund po zastavení díky adaptivnímu tempomatu DISTRONIC, což výrazně přispívá ke snadnějšímu řízení v takových situacích.

Mezi inovace systému DRIVE PILOT patří také aktivní asistent pro změnu jízdního pruhu. Asistenční funkce s radarovým a kamerovým snímáním podporuje řidiče při změně jízdního pruhu na víceproudých komunikacích a dokáže sedan řídit do řidičem vybraného jízdního pruhu – například při předjíždění. Jakmile aktivuje řidič ukazatel směru po dobu alespoň dvou sekund, podpoří aktivní asistent pro změnu jízdního pruhu řidiče aktivně v řízení do sousedního jízdního pruhu, pokud je volný.      

Asistent řízení při vyhýbacím manévru: Smysluplné rozšíření o rozpoznávání chodců aktivního brzdového asistenta nabízí rovněž nový asistent řízení při vyhýbacím manévru. Pokud řidič v nebezpečné situaci vědomě nebo instinktivně zahájí vyhýbací manévr, může jej funkce podpořit přesně vypočteným zásahem do řízení. Řidič se tak může chodci vyhnout při zachování jízdní stability a snadno se vrátit k jízdě přímým směrem, aby mohl bezpečně pokračovat v jízdě.

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly