Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejošklivější taxi? Fiat 500L Tiberio křížený s jachtou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
Karosárna Castagna Milano proměnila Fiat 500L ve stylové taxi, které bude sloužit turistům na ostrově Capri.

Malé MPV Fiat 500L v sedmimístném provedení se stalo základem pro jednu z nejnovějších kreací tradiční italské karosárny Castagna Milano.

Novinka pojmenovaná Tiberio Taxi přitom nevznikla jako výstavní exponát, ale má se stát nástupcem pro stárnoucí flotilu čtyřdveřových kabrioletů Fiat Marea provozovaných taxislužbou na ostrově Capri od konce devadesátých let.

Přední partie Tiberia Taxi se od standardního Fiatu 500L odlišují pouze decentně upraveným nárazníkem, zatímco záď je kompletně přepracována. Všechny sloupky karoserie i boční okna jsou na svých místech, páté dveře však byly demontovány a zadní blatníky prodlouženy.

Výsledkem provedených úprav je sedmimístný pick-up, který je ve srovnání s výchozích MPV o 540 mm delší. Obložení ložné plochy spolu se zadní stranou poslední řady sedadel připomíná palubu jachty a tento dojem umocňují i chromované prvky na bocích prodloužené zádi.

Vedle karoserie si u Castagna Milano pohráli i s interiérem, v němž je kompletně nové čalounění sedadel kombinací látky s Alcantarou. Vedle delších zadních partií pak pozornost přitahuje i baldachýn napnutý nad střešním oknem, který cestující kryje před slunečními paprsky.

Podle dostupných informací má Castagna Milano jedno Tiberio Taxi prezentovat i na letošním autosalonu v Ženevě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
Avatar - pumpkin
26. 2. 2016 20:25
Re: Koniec kabrioletov?
Môj príspevok je tiež iba odôvodnenou kritikou, nič viac. :-)
26. 2. 2016 10:43
Hnusné a absurdní
Nechápu, jak něco takového mohli schválit do provozu - kdyby si do toho kufr sedla nějaká těžší osoba, tak se to auto postaví na zadní! Vzhled radši ani nebudu komentovat :'-( :'-( :'-(
Avatar - euro89
26. 2. 2016 09:26
Re: Zase ta tendenčnost
Přesně, mě se tohle třeba líbí. Zato takovej Roomster, který je minimálně v ČR hojně využíván jako taxi, považuji za jedno z nejodpornějších aut.
Avatar - euro89
26. 2. 2016 09:24
Re: Zase ta tendenčnost
Pěkný video, ten taxík na základě luxusní řady Fiat 1800/2100/2300 je super. :yes: Z Itálie je pro mě dlouhodobě nejatraktivnější destinací na dovolenou Kalábrie, ale jestli na Capri jezdí tohle, tak se tam budu muset někdy taky podívat. :-)
26. 2. 2016 03:23
Re: Koniec kabrioletov?
Jistě, proč ne ? Dej jim ale šanci prosadit se na tomto specifickém trhu, když do toho chtějí jít. Je to jen informace o tom, že se někdo o něco snaží. Nic víc.