Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejprostornější Dodge Viper měří osm metrů (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
S nejdelším Viperem asi bude zajímavé svezení, jen budete muset zapomenout na řezání zatáček.

Při závodě Sam’s Town 300 NASCAR v Las Vegas měl 10. března premiéru Dodge Viper RT/10 s celkovou délkou 7,62 metru. Z roadsteru pro řidiče a jednoho spolujezdce se stalo monstrum, které je sice stále roadsterem bez střechy, ale s prostorem pro dvanáct lidí.

Za vznikem této zvláštní otevřené limuzíny stojí rodinný podnik Unique Movie Cars, který již více než třicet let připravuje automobily pro celovečerní filmy i televizní seriály. Právě z dílen firmy, kterou vedou otec a syn Sciortinové pocházejí auta připravena například pro dva snímky s Indiana Jonesem nebo Návrat do budoucnosti.

Ze seriálové produkce patří k těm nejslavnějším Knight Rider, A-Team, Hardcastle a McCormick, Alf a také Viper.

Pro posledně jmenovaný seriál Unique Movie Cars použilo celkem 14 Viperů, z nichž některé byly rozpůleny pro natáčení jízdních záběrů, kdy byla plošina s kamerou před čelním sklem nebo za sedadly. V obou případech se z Viperu stal přívěsný, resp. tlačný vozík.

Mario Sciortino údajně stojí za vznikem první použitelné odnímatelné střechy pro Viper RT/10, který Dodge původně vyráběl bez ní i bez bočních oken. Tato střecha se poprvé objevila v komedii Zamilovaný profesor s Eddie Murphym v hlavní roli a samozřejmě i v seriálu Viper natáčeném v letech 1994 až 1999.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - FiLan
15. 3. 2012 23:16
á la Top Gear
Připomíná mi to Hammondovu limuzínu z dílu, kdy si moderátoři vytvářeli své vlastní limuzíny z obyčejných silničních aut. :-)
15. 3. 2012 20:51
toto je
h r ů z a.