Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejrychlejší Honda S2000 na světě. Čtvrt míle zvládá pod sedm sekund, teď se ještě zlepšila!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Možná jste o ní už slyšeli, tahle Honda je totiž skutečným unikátem. Má gigantické turbo a výkon kolem 1.500 koňských sil.

Video se připravuje ...

Původní čtyřválec Hondy S2000 patří mezi legendární motory a dokonce někdejší držitele rekordu. Do příchodu Ferrari 458 Italia šlo mezi atmosférami o jednotku s nejvyšším výkonem na litr. Pohon prošel postupným vývojem a nástupce s označením F22 se stal základem pro tuto šílenou přestavbu.

K neuvěřitelnému zrychlení vypomáhá masivní turbodmychadlo a celkový výkon 1.500 koní. Asi netřeba přesvědčovat, že jde o nejrychlejší S2000 na světě. Pokud ale máte nějaké pochybnosti, pak vězte, že tohle auto urazí čtvrt míle pod sedm sekund.

Prvně se to povedlo už začátkem letošního roku, pokus měl hodnotu 6,9 sekundy a maximální rychlost se přehoupla lehce přes 300 km/h. Minulý týden se ale čas podařilo ještě vylepšit, tentokrát už majiteli bylo naměřeno 6,78 vteřiny s cílovou rychlostí 326 km/h.

A to není vše. Tvůrci podle všeho plánují další inovace. Vůz by se tak mohl vyrovnat třeba Nissanu GT-R s výkonem 2.500 koní, jenž stejnou disciplínu absolvoval v březnu letošního roku za 6,39 sekundy.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)