Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Altima Coupe – Japonská fešanda

Michal Fokt
Diskuze (11)
Nissan v Los Angeles představil kupé verzi sedanu Altima.

V Evropě se nás Nissan rozhodl „krmit“ všemožnými crossovery, v Americe se však žádné zvláštní změny filozofie nedějí a zcela jistě ani dít nebudou. A střední třídu tam za Nissan od loňska hájí sedan střední třídy Altima, tedy sourozenec Primery (pokud by tedy nějaká nová byla). Tím ovšem aktivity Japonců v této kategorii nekončí, čtyřdveřovou Altimu totiž v létě příštího roku doplní ještě klasické kupé. To právě debutuje na losangeleském autosalonu a dlužno říci, že je velmi pohledné. Možná to bude tím, že svými tvary evokuje sportovní 350Z.

Altima Coupe bude vyzbrojena dvěma motory, základ nabídky bude tvořit čtyřválec 2,5 l o výkonu 129 kW a komu by to málo (takových bude v Americe asi většina…), může zvolit vidlicový šestiválec 3,5 l (z již zmiňovaného 350Z) s výkonem nastaveným na 199 kW. Jednotky bude možné zkombinovat buď s převodovkou s plynule proměnným převodem CVT, nebo se šestistupňovým přímo řazeným ústrojím.

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - MeSiL
30. 11. 2006 20:40
Re: Volant
jj...přesně...taková splácanina z nissanu a infinity... ;-\ něco hezké něco k sobě nepasuje.. (např. to boční okénko z Zetka k celkovému bočnímu profilu...)
30. 11. 2006 17:57
Všehochuť
Designem mě neoslovuje. Vypadá to, že vzali Primeru a chtěli ji ztlouct do tvaru TT. Interier je pěkný, akorat mi fest připomína středovou konzolí Golf family ;-)
Avatar - Dinar
30. 11. 2006 13:31
Re: Nissanovi to někdy i jde
S vnitřkem souhlas, na Nissan překvapivě elegantní a dotažené, trochu nechápu poznámku interiér a německý chrom. Z venku je to horší, oblá beztvarost, trochu jako japonský návrat do 90. let, navíc by to auto potřebovalo minimálně 20" kola, aby trochu odpovídaly proporce.