Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Terrano: Dražší japonský Duster oživí známé jméno

David Bureš
Diskuze (0)
Dacia Duster se na vybraných trzích prodává se znaky Renaultu. Ještě letos bude představena i verze z dílny Nissanu.

Automobilka Nissan bude svoji verzi SUV Dacia Duster prodávat pod označením Terrano. Tvrdí to indická mutace magazínu Autocar. Model Terrano se v Evropě naposledy prodával v roce 2006.

Zatímco Renault Duster se od výchozí Dacie liší jen v detailech, Terrano se má odlišit více. Díky změnám na karoserii se má více přiblížit ostatním modelům japonské značky. Auto má dostat mimo jiné odlišné nárazníky a přepracované světlomety.

Naopak interiér zůstane stejný jako v Renaultu Duster. Pro evropského zákazníka je však kabina odlišná, Renault totiž dostal jiný přístrojový štít než u nás prodávaná Dacia.

Zatím není jasné, zda se nový Nissan Terrano dostane i na evropské trhy (třeba do Ruska), jisté v současnosti pouze je, že vůz bude prodáván na indickém trhu. Tam bude nabízen za vyšší ceny než výchozí Duster.

Vyšší cenovka je součástí dohody mezi Renaultem a Nissanem. Automobil, který je přeznačkovanou verzí již prodávaného modelu druhého výrobce, totiž v Indii bývá dražší. To už platí pro dvojice Nissan Sunny/Renault Scala a Nissan Micra/Renault Pulse.

Nissan Terrano má být představen na konci letošního roku. Na podzimním frankfurtském autosalonu se má objevit modernizovaná verze výchozí Dacie Duster.

Model Terrano se v Evropě naposledy prodával v roce 2006, výroba vozu probíhala ve Španělsku. Automobil byl nabízen ve třídveřové a pětidveřové verzi, prodávána byla i jeho přeznačkovaná varianta – Ford Maverick.

David Bureš
Diskuze (0)