Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Picanto na prvních ilustracích!

Martin Machala
Diskuze (8)
Kia nás v posledních dnech docela napíná. Nějakou dobu už totiž láká na sportovně laděnou novinku GT, teď tady máme další lákadlo – zbrusu nové picanto.

Korejská automobilka si pro nás připravila docela slušnou modelovou ofenzivu. Letos jsme poprvé otestovali novou optimu, další generaci ria jsme si pořádně prohlédli v Paříži. A teď se díky prvním ilustracím můžeme těšit na třetí generaci mini picanto.

Ta stávající se přitom představila v roce 2011, novinka by ráda dynamičtějším stylem navázala právě na pařížské rio. A podle prvních ilustrací by se to picantu mohlo podařit. S malým riem by mini kiu měl spojovat také design přístrojové desky, chybět podle všeho nebude ani tablet v její prostřední části.

Oficiálních informací je prozatím velmi poskrovnu, vlastně žádné nejsou… Kia zkrátka jen pustila do světa pár ilustrací, známá není ani premiéra novinky. Odehrát by se každopádně měla v průběhu příštího roku.

Martin Machala
Diskuze (8)
Avatar - MANDALORIAN 66
7. 2. 2017 15:15
kia picanto
Super těším se na to. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
22. 12. 2016 20:35
Re: Hlavne, že tam bude tablet...
16" na mini...na čo je to dobré? Akurát väčšie podbehy, ktoré uberú z interiéru, väčšia neodpružená hmotnosť, vyššia cena. V prípade nižšieho profilového čísla horší komfort. Toľko negatív žiadny módny trend nevyrovná.
Avatar - 3_diamanty
22. 12. 2016 12:34
Re: Hlavne, že tam bude tablet...
ved hej.... ale nastastie toto je len ilutracna skica... v reale to dostane normalne 14tky 15tky... mozno maximalne 16tky ale nic vacsie uz necakam ( kedze aj vacsie rio konci maximalne na 17tkach ) ..... takze pohoda.... ono na realnejsie foto na 15tkach ( ake ma napriklad bezne citigo ) si proste este musime pockat ... aj tie blatniky v reale asi nebudu tak vypukle .. uvidime... ja len dufam ze sa predlzi razvor ( aspon na 2,4m ) lebo sucasne picanto trpi podla mna hlavne razvorovo ( voci povedzme Upu/citigu ale aj napriklad novemu ignisu )
22. 12. 2016 12:26
Hlavne, že tam bude tablet...
Sakra, už inú vtákovinu do áut vymyslieť nevedeli... Ešte pár rokov, a autá budú jazdiť len akoby mimochodom, pohon bude len doplnková funkcia infotainmentu...
Ešte mi sakra vysvetlite, čo je na tomto aute pekné - nadmerné kolesá, silácke nárazníky, vysoký čumák, * výraz a výhľad jak z tanku... Divný recept na malé auto do mesta...
Avatar - nalimer
22. 12. 2016 12:26
nie je to síce citigo...
...ako by napísali v redakcií auto.cz...
dizajnovo pekné miniauto