Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda 3 se pomalu odkrývá

Diskuze (84)
Kariéra současné Mazdy 3 se chýlí ke konci. Už příští rok se představí zcela nová generace.

Druhá generace Mazdy 3 se představila přesně před čtyřmi lety. Do Evropy se dostala na jaře 2009 a loni proběhl decentní facelift. Teď už se ale pomalu začíná odhalovat podoba jejího nástupce. Premiéra modelu 2014 se chystá na příští rok.

Skici z patentového úřadu se v základních rysech shodují s prvními neoficiálními obrázky nového modelu. Přední partie se ve velkém inspirují novou Mazdou 6, záď hatchbacku připomíná SUV CX-5. I Mazda jde tedy cestou stále větší tvarové podoby mezi svými modely.

Technika se vzdá příbuznosti s předchozími modely i Fordy a vsadí na nový koncept Skyactiv. To znamená zcela novou odlehčenou konstrukci karoserie, lehký podvozek a mimořádně účinné převodovky. Nová trojka proto zhubne o desítky kilogramů a nebude zbytečně plýtvat cenným palivem.

Balíček Skyactiv zahrnuje i nové motory – Američané dostanou benzinový 2,0 Skyactiv-G o výkonu 118 kW, agregáty pro Evropu jsou zatím neznámé. Mazda jistě vsadí na menší pohonné jednotky s objemem okolo 1,6 litru, vrchol obstará nejspíš 2,2litrový biturbodiesel.

Diskuze (84)
Avatar - Aladeen
30. 11. 2012 20:46
Re: Cestou Seatu?!
Nemyslím terajšie modely , ale pripravované , myslím rovnaké masky Kabaňa
30. 11. 2012 13:31
Re: ODKRÝVÁNÍ
Jak jsi prosímtě přišel na to, že design je objektivně měřitelná kategorie? Můžeš hodnotit víceméně objektivně funkčnost designu, ale vizuální kvality (podle obrázku)? Jsou dílčí složky, které kvalitu ovlivňují jako např. historická návaznost, čistota, smysl pro detail, kompoziční řešení, inovace apod., ale to také nelze měřit. Některý design (tradiční) má za sebou komerční úspěch, jiný (inovativní) vejde do učebnic. Píšeš sice krásně, ale bludy. Kážeš tady jako rolník o vysoké politice.. určitě máš "pravdu". Tu svojí. Ale někoho kdo o tom aspoň trochu ví na vařený nudli neutáhneš. Někdo je holt brouk pytlík a někdo nemá problém napsat, že např. vstřikování pro něj zní jako sprosťárna:)

Btw: taky se mi Golf VII podle obrázku líbí víc než je Mazda 3.
Zdar
Avatar - Aladeen
29. 11. 2012 19:43
Re: ODKRÝVÁNÍ
Keď GTI nepochopil moju Satiru a komentuje hlúposti tak ho treba radšej nechať tak ;-)
29. 11. 2012 19:10
Re: Cestou Seatu?!
Snad nemyslis vazne...ved polo a golf su uplne rovnake
29. 11. 2012 19:08
Re: ODKRÝVÁNÍ
Vidiet,ze mas s tym asi poriadne skusenosti..ze by ta niekto už pretiahol a teraz mas z toho strach a tiky? :-)