Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda 3 na prvních fotografiích

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (81)
Generační obměna u japonské automobilky pokračuje a po modelových řadách CX-5 a 6 je na řadě zástupce nižší střední třídy označený číslicí 3.

První fotografie zcela nové generace Mazdy 3 nejsou sice právě nejkvalitnější, ale to není nic zvláštního vzhledem k tomu, že se jedná o únik materiálů, které zveřejnil britský Auto Express.

Nová generace Mazdy 3 se má oficiálně představit až v příštím roce, ale je možné, že únik sady fotografií, které mají být digitálními studiemi designu, proces odhalování urychlí. Kompletní odhalení exteriéru v každém případě potvrzuje, že i nová trojka rozvíjí designérský styl Kodo, kterým se pyšní SUV CX-5 a především nová generace Mazdy 6.

Stejně jako dva zmiňované modely i nová generace Mazdy 3 bude využívat balíček technických řešení Skyactiv. Nabídka karosářských verzí má být stejná jako u současné generace a kromě pětidveřového hatchbacku se můžeme těšit i na čtyřdveřový sedan.

Podle neoficiálních informací by měla nová Mazda 3 dostat škálu benzinových i dieselových motorů, víceméně odpovídajících současnému stavu, tedy zážehové motory 1,6 a 2,0 l a přeplňované vznětové jednotky 1,6 l a 2,2 l.

Ve všech případech ale už půjde o přímovstřikové jednotky s technickým balíčkem Skyactiv, které přinesou vítané zvýšení výkonu a točivého momentu, přičemž se současně budou moci chlubit citelně nižší spotřebou a emisemi.

Zatím to vypadá, že Mazda, stejně jako ostatní japonské značky, zatím odolává pokušení plošně zavést pro své motory přeplňování, jeden turbomotor ale v nabídce přece jen bude - se sportovní verzi Mazda3 MPS (Mazda Performance Series) se počítá i nadále, jen je pravděpodobné, že "downsizuje" na dnes obvyklejší objem 2,0 l.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (81)
Avatar - biscuit
23. 3. 2013 16:17
Re: najkrašší hatchback všech dob
to rozhodne ne... ale tesim se co treba nabidne corksport a dalsi top vylepsovaci. to stribro musi pryc! a zrovna tak je treba umravnit tu limuzinovitou masku.
Avatar - Katikakus
26. 10. 2012 21:40
Re: Infinity FX
To u velitele neni nic noveho. Jeho prispevky obecne postradaji jakoukoli logiku... ;-)
Avatar - petr164
24. 10. 2012 09:26
Těžké rozpory
Chovám velký obdiv k technikům Mazdy ohledně snahy vydupat z klasického spalovacího motoru maximum (SkyActive). nechápu ale stylistickou kontrarevoluci, která z famózně ladných tvarů s vyváženými proporcemi najednou přijde s těžkou a hrubou hmotou předku a antidynamickými liniemi na boku (záď bych zkousl). Takhle to vypadá, když odejde šéfstylista k francouzské konkurenci...
21. 10. 2012 22:28
Re: Jednoduchá trojka
Tak to jsi asi dobrý kamarád s prodejcem Mazdy. Pro mne tedy ne. Mně vždy vyjde jako jediná možnost nejvyšší výbava a slevy nic moc. Ale je pravda, že už je to pár let, co jsem naposledy poptával Mazdu. Dnes jsou ty výběhové modely za celkem příznivé ceny. Mazda 6 2,5 v nejvyšší výbavě za 600 tisíc? Mazda 3 2,0 se vším všudy (bi-xenony atd.) za 500 tisíc? Jo, to je slušná nabídka. Je to čistě otázka toho, jakou chci výbavu. VW mám za podobné peníze. Pravda, při dovybavení na stejnou úroveň bude nejspíš dražší. To je asi kámen úrazu, mně totiž nevyhovují standardní výbavy Mazdy.
21. 10. 2012 21:52
Re: Infinity FX
1.6t. mozno aj 1.4t jazdia urcite lepsie nez 2.0i