Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová testovací trať Porsche bude v Silverstone

Nadim Eid
Diskuze (2)
Porsche Cars Great Britain postaví zcela novou testovací trať, a to hned vedle slavné trati v Silverstone.

Majitelé sportovních vozů značky Porsche v Irsku a Velké Británii budou mít v budoucnu možnost přizpůsobit své řidičské umění schopnostem svých výkonných vozů.

Driving Experience Center, jak se centrum bude jmenovat, bude zahrnovat 3,1 km dlouhou testovací trať a komplex, ve kterém návštěvníci najdou místnosti pro školení, recepci, restauraci a místa k relaxaci. Trať je rozdělena do čtyř zón, na kterých bude probíhat simulace různých jízdních podmínek. Řidiči si budou moci vyzkoušet jízdu na mokré vozovce, sněhu nebo dokonce i na ledu.

Technickou perličkou trati je speciální kovová plocha, která je zapuštěná do povrchu a při projetí vozu se automaticky aktivuje tak, aby vůz ztratil trakci právě na zadní nápravě, a tím si řidič mohl ověřit svou reakci a zásah stabilizačního systému.

Podle slov Andy Gosse, výkonného ředitele Porsche Cars Great Britain, bude nové centrum otevřeno již příští léto. Kromě výcviku nových a stávajících majitelů vozů Porsche se budou moci rovněž i potencionální klienti na vlastní kůži přesvědčit o kvalitách vozů Porsche a srovnat je s konkurencí.

Nadim Eid
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2007 11:49
Silberstein
To jo, páč Britové jezdí testovat do Německa. >:D >:D A někteří do Indie... ;-)