Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Bentley Continental se začne prodávat v roce 2018, auto výrazně zhubne

David Bureš
Diskuze (0)

Aktuální Bentley Continental je tlouštík, váží hodně přes dvě tuny. V nadcházející generaci se to ale změní, když auto projde výraznou dietou.

V Bentley se aktuálně hovoří hlavně o jeho aktuální novince v podobě SUV bentayga. To však ale neznamená, že by v Crewe nepracovali i na dalších projektech. Jedním z nich je i nová generace continentalu.

Continental je pro Bentley důležitým autem. Kupé s tímto názvem je nedílnou součástí portfolia britské značky už od osmdesátých let, vozy s tímto označením se však prodávaly i v padesátých a šedesátých letech. I proto je jasné, že si konstruktéři na nové generaci „conti“ nechají hodně záležet.

Hlavní potíží dnešní generace je její vysoká hmotnost, což je oblast, na níž se vývojáři chtějí zaměřit. Jestliže aktuální provedení váží hodně přes dvě tuny, nastupující generace se má dostat pod tuto hranici. To naznačuje, že vůz mezigeneračně shodí asi 300 kilogramů – pohotovostní hmotnost kupé se základním čtyřlitrovým osmiválcem činí 2.295 kg.

Redukci váhy obstará použití nové platformy MSB, která se objevila již v aktuálním Porsche Panamera. Její součástí je rozsáhlé využití vysokopevnostní oceli a hliníku, tyto lehké materiály doplní i karbon.

Novinky můžeme čekat i pod kapotou. V duchu doby se nový continental dočká hybridního pohonu, luxusní plug-in hybrid má kombinovat elektromotor s benzinovým třílitrovým šestiválcem. I nadále se počítá s vrcholným dvanáctiválcem, bude se však jednat o jeho novou generaci, představenou v bentayze. V opulentním SUV dává šestilitrový dvanáctiválec do W díky dvěma turbodmychadlům výkon 447 kW a točivý moment 900 N.m.

Bentley uvažuje také nad použitím naftového motoru, který se má určitě objevit v bentayze. O jeho nasazení v continentalu se však musí ještě definitivně rozhodnout.

Novou generaci Bentley Continental bychom měli spatřit již na konci příštího roku s tím, že první zákazníci se vozů dočkají na začátku roku 2018. Design patrně naváže na nynější provedení s prvky z konceptu EXP 10 Speed 6, vedle kupé Continental GT počítejme i s kabrioletem Continental GTC. Současné provedení se prodává od roku 2011, auto ale bylo technicky i vzhledově vlastně jen rozsáhlou modernizací předchozí generace vyráběné od roku 2003.

David Bureš
Diskuze (0)