Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové studie Dodge

Ondřej Láník
Diskuze (10)
V Detroitu představila automobilka Dodge tři automobily, které lákají návštěvníky na stánek - Avenger, Kahuna a Tomahawk...

V Detroitu představila automobilka Dodge (součást koncernu DaimlerChrysler) studii Durango HEMI RT, o které jsme již psali a také další tři automobily, které lákají návštěvníky na stánek.

2003 Dodge Avenger

„Jako z počítačové hry je design studie Avenger“ podle vice-presidenta pro design Chrysler Group, Trevora Creeda. Inspirací pro americké designéry byly vozy evropských rallye, které Američani znají právě jen z her na počítačích. Robustní proporce, rozšířené blatníky a sportovně-strohý interiér se čtyřmi samostatnými sedadly, zkouší zaujmout americké zákazníky dosud jezdící v populárních SUV.

2003 Dodge Kahuna

Šestimístný van Dodge Kahuna má odpovídat představám „kalifornské pobřežní kultury“. Co nejlepší využití prostoru, flexibilita, zajímavý vzhled s důrazem na detail. Bezrámová okna ve dveřích umožnila nerušený výhled do stran při spuštěných bočních sklech. Neobvyklá přední část se asi nebude líbit každému. Přeplňovaný motor 2,4 má výkon 215 k a pohání přední kola.

2003 Dodge Tomahawk

Na první pohled „to“ vypadá jako motorka, ale má „to“ čtyři kola a uveze jen jezdce.

Studie ve stylu Art-deco je extrémním výtvorem designérů koncernu Chrysler. Desetiválec z Viperu V10 s pěti sty koňmi dodává tomuto monstru teoretickou možnost dosáhnout rychlosti blízké 400 mil/hod…

Ondřej Láník
Diskuze (10)