Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru WRX bude mít světovou premiéru v Los Angeles

Michal Fokt
Diskuze (5)
Příznivci Subaru se dočkají nové generace nejsportovnějšího modelu značky už listopadu - produkční verze WRX bude poprvé vystavena v listopadu na autosalonu na L.A. Auto Show

Fanoušci značky Subaru už velmi netrpělivě vyhlíží nástupce modelu WRX, jenž byl jako WRX Concept představen koncem března letošního roku a u kterého japonská automobilka dlouho dopředu avizovala, že bude postaven nezávisle na modelové řadě Impreza. To měla jasně demonstrovat čtyřdveřová karoserie se siluetou kupé a velmi dramatickými stylistickými prvky.

Jenže nejnovější špionážní snímky naznačují, že Subaru WRX bude už co se základních tvarů týče mnohem usedlejší a je otázkou kolik toho zůstane z agresivních detailů. Téměř jisté také je, že už se žádné ostré sůbo nebude vyrábět jako pětidveřový hatchback. Naopak asi skalní příznivce potěší, že k pohonu opět poslouží motor boxer s výkonem kolem 200 kW (272 k), původně uvažovaný hybridní pohon by totiž byl příliš drahý. Momentálně to ale vypadá na objem 2,0 l, nikoli původně avizovaných 1,6 l.

Produktový šéf Subaru Toshio Masuda také prozradil, že bude zachován stálý pohon všech kol a manuální převodovka, lepší vlastnosti, než má současná verze má zajistit nová, tužší a současně lehčí platforma. Ačkoli se přímo nabízí premiéra auta na domácím autosalonu v Tokiu, jenž proběhne v říjnu, Subaru údajně s představením počká ještě měsíc: na autosalon v Los Angeles.

Michal Fokt
Diskuze (5)
17. 9. 2013 11:35
Mitsubishi WRX
Mne to uplne pripomina poslednu verziu Lancera s brutalne nafuknutymi blatnikmi. 3tia fotka, ta sikma hrana svetiel, tvar rezov kapoty, naraznika, blatnika, cisto jak Lancer. Pohlad zboku - Lancer. A zadna cast auta, matka zem. Ved to je este hroznejsie ako Civic.
Avatar - Ham.
14. 9. 2013 00:40
O jakém usedlém vzhledu autor mluví?
Vždyť na těch fotkách vypadá naprosto dokonale, snad jen ty zadní difuzory jsou trochu moc cirkusoidní, ale jinak je to téměř perfektní.
Avatar - romgator
13. 9. 2013 16:58
při pohledu na předek vozů vidím jaguár
je mi jasné, že produkční verze bude trochu vypadat jinak, ale ta podoba tam bude pořád. Pokud se pletu, opravte mě.
Avatar - PeterLuk
13. 9. 2013 15:01
Mali nechať meno Impreza...
:no:
13. 9. 2013 12:58
je to pech,
kdyz uz jednou neco takovyho u ttt proslo... ale: money talks! zvlast, kdyz uz maji hotovou g4, tak se to nabizi... podle renderu "produkcni" verze nevypada blbe. furt je to lepsi, nez avizovany evo xi s 1,6 carbon/mluno.